Rajaseutu / La frontera

32,00 €
I lager
SKU
978-952-7093-20-7
Anzaldúa, Gloria
Rajaseutu / La frontera. Uuden mestizan kutsu
Suom. Heta Rundgren ja Oscar Ortiz-Nieminen
Tutkijaliitto ry
Paradeigma
Riika 2021, 301 s.
Rajaseutu / La frontera perustuu kirjoittajansa kokemuksiin monikielisenä chicanana, lesbona, feministiaktivistina ja kirjailijana. Teoksessa Yhdysvaltojen ja Meksikon välinen raja nousee metaforaksi kaikenlaisille rajanylityksille, niin geopoliittisille, kulttuurisille, kielellisille kuin seksuaalisillekin. Rajoja teos rikkoo myös muodollaan: siinä sekoittuvat luontevasti paitsi eri kielet, myös monet kirjallisuudenlajit; runous ja proosa, teoria ja omaelämäkerta.

Rajaseutu oli ilmestyessään vuonna 1987 vallankumouksellinen. Yhä edelleen se on ohittamaton lähde tutkijoille muun muassa feministisen teorian, queer-teorian ja dekoloniaalisen tutkimuksen aloilla.

Paitsi merkittävä teoreettinen avaus, Rajaseutu on lukukokemuksena ruumiillinen, suorastaan aistillinen. Voimallinen teksti tarraa lukijaansa ja ravistaa, kunnes teoria ja runous, sanat ja kuvat, metafora ja liha ovat auttamatta sekaisin eikä paluuta entiseen ole. Esimerkillään teos on sittemmin innoittanut lukuisia feministisiä kirjoittajia ja aktivisteja jatkuvassa kamppailussa globaalia rasismia ja seksismiä vastaan.
Mer information
ISBN 978-952-7093-20-7
Förläggare Tutkijaliitto ry
Sarja Paradeigma
Tryckt (år) 2021
Publikationens omslag Hård pärm
Bandtyp Inbunden
Språk finska, spanska
Vetenskapsgrenar Skönlitteratur, Memoarer, Kvinnoforskning, Invandring, Genusforskning, Minoriteter
för vetenskapen logoför vetenskapen logo
Copyright © Vetenskapliga samfundens delegation.