Perinnevegeä

30,00 €
I lager
SKU
978-951-858-242-0
Ljokkoi, Anniina & Kaski, Liisa
Perinnevegeä
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Kirjokansi 264
Tallinna 2021, 222 s.
Hampputofu, härkäpapu, kaurajogurtti, naurisleipä – mitä kasvisruokia esivanhempamme söivät?

Suomessa on kerätty villivihanneksia ja juotu kauramaitoa vuosisatojen ajan – karjalanpaisti ei ole koko totuus perinneruoastamme.

Perinnevegeä ammentaa entisaikojen ruokapöytien parhaimmistosta ja lähestyy yhteistä ruokaperintöämme ilmastolle ja eläimille lempeästä näkökulmasta. Kirja tarjoaa yli 50 kasvisruokareseptiä, jotka voi toteuttaa kokonaan vegaanisina. Ainekset löytyvät lähikaupasta tai -metsästä.

Ruuanlaiton ohessa teos kertoo esivanhempiemme ruokakulttuurista ja eri ainesten taustoista. Tärkeään osaan nousevat vanhat viljelykasvimme härkäpapu, herne, nauris, ohra ja hamppu.
Mer information
ISBN 978-951-858-242-0
ISSN 2323-7392
Vetenskapsgrenar Kulturhistoria, Naturen, Matkultur
Språk finska
Publikationens omslag Hård pärm
Bandtyp Inbunden
Write Your Own Review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
för vetenskapen logoför vetenskapen logo
Copyright © Vetenskapliga samfundens delegation.