Från värdshus till Grand Hôtel

12,00 €
Ej i lager
SKU
978-951-583-145-3
Hirn, Sven
Från värdshus till Grand Hôtel. Hotell och restauranger i Helsingfors före självständighetstiden
Svenska litteratursällskapet i Finland
Skrifter utgivna av Svenska litteratursällskapet i Finland 693
s.l. 2007, 190 s.
I boken presenteras hotell och restauranger i Helsingfors under slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Sven Hirn beskriver både legendariska och i dag bortglömda etablissemang i den växande huvudstaden. Etablerade och än i dag frekventerade restauranger som Brunnnshuset, Kapellet, König och Kajsaniemi får sin bakgrund, likaså hotell Kämp. I regel var restauratörerna utlänningar, bland dem instumentmakaren Hård Nathan vars etablissemang frekventerades av bl.a. Topelius och där man kunde bli serverad färska ostron och “Finskt Champagne”. I boken ingår en mängd historier om berömda personer, både inhemska och utländska, som frekventerat restaurangerna.
Mer information
ISBN 978-951-583-145-3
ISSN 0039-6842
Förläggare Svenska litteratursällskapet i Finland
Sarja Skrifter utgivna av Svenska litteratursällskapet i Finland
Tryckt (år) 2007
Publikationens omslag Hård pärm
Bandtyp Inbunden
Språk svenska
Vetenskapsgrenar Historia
Write Your Own Review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
för vetenskapen logoför vetenskapen logo
Copyright © Vetenskapliga samfundens delegation.