Perinnevegeä

€30.00
In stock
SKU
978-951-858-242-0
Ljokkoi, Anniina & Kaski, Liisa
Perinnevegeä
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Kirjokansi 264
Tallinna 2021, 222 s.
Hampputofu, härkäpapu, kaurajogurtti, naurisleipä – mitä kasvisruokia esivanhempamme söivät?

Suomessa on kerätty villivihanneksia ja juotu kauramaitoa vuosisatojen ajan – karjalanpaisti ei ole koko totuus perinneruoastamme.

Perinnevegeä ammentaa entisaikojen ruokapöytien parhaimmistosta ja lähestyy yhteistä ruokaperintöämme ilmastolle ja eläimille lempeästä näkökulmasta. Kirja tarjoaa yli 50 kasvisruokareseptiä, jotka voi toteuttaa kokonaan vegaanisina. Ainekset löytyvät lähikaupasta tai -metsästä.

Ruuanlaiton ohessa teos kertoo esivanhempiemme ruokakulttuurista ja eri ainesten taustoista. Tärkeään osaan nousevat vanhat viljelykasvimme härkäpapu, herne, nauris, ohra ja hamppu.
More Information
ISBN 978-951-858-242-0
ISSN 2323-7392
Disciplines Cultural History, Nature, Cuisine
Languages finnish
Cover Hardcover
Type of Binding Hardcover binding
Write Your Own Review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
for scinece logo.for scinece logo.
Copyright © The Federation of Finnish Learned Societies