Från värdshus till Grand Hôtel

€12.00
Out of stock
SKU
978-951-583-145-3
Hirn, Sven
Från värdshus till Grand Hôtel. Hotell och restauranger i Helsingfors före självständighetstiden
Svenska litteratursällskapet i Finland
Skrifter utgivna av Svenska litteratursällskapet i Finland 693
s.l. 2007, 190 s.
I boken presenteras hotell och restauranger i Helsingfors under slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Sven Hirn beskriver både legendariska och i dag bortglömda etablissemang i den växande huvudstaden. Etablerade och än i dag frekventerade restauranger som Brunnnshuset, Kapellet, König och Kajsaniemi får sin bakgrund, likaså hotell Kämp. I regel var restauratörerna utlänningar, bland dem instumentmakaren Hård Nathan vars etablissemang frekventerades av bl.a. Topelius och där man kunde bli serverad färska ostron och “Finskt Champagne”. I boken ingår en mängd historier om berömda personer, både inhemska och utländska, som frekventerat restaurangerna.
More Information
ISBN 978-951-583-145-3
ISSN 0039-6842
Publisher Svenska litteratursällskapet i Finland
Sarja Skrifter utgivna av Svenska litteratursällskapet i Finland
Published (year) 2007
Cover Hardcover
Type of Binding Hardcover binding
Languages swedish
Disciplines History
Write Your Own Review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
for scinece logo.for scinece logo.
Copyright © The Federation of Finnish Learned Societies