We use cookies to make your experience better. To comply with the new e-Privacy directive, we need to ask for your consent to set the cookies. Learn more.
Från värdshus till Grand Hôtel
Special Price
€9.60
Regular Price
€12.00
In stock
Only 1 left
SKU
978-951-583-145-3
Hirn, Sven
Från värdshus till Grand Hôtel. Hotell och restauranger i Helsingfors före självständighetstiden
Svenska litteratursällskapet i Finland
Skrifter utgivna av Svenska litteratursällskapet i Finland 693
s.l. 2007, 190 s.
Från värdshus till Grand Hôtel. Hotell och restauranger i Helsingfors före självständighetstiden
Svenska litteratursällskapet i Finland
Skrifter utgivna av Svenska litteratursällskapet i Finland 693
s.l. 2007, 190 s.
I boken presenteras hotell och restauranger i Helsingfors under slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Sven Hirn beskriver både legendariska och i dag bortglömda etablissemang i den växande huvudstaden. Etablerade och än i dag frekventerade restauranger som Brunnnshuset, Kapellet, König och Kajsaniemi får sin bakgrund, likaså hotell Kämp. I regel var restauratörerna utlänningar, bland dem instumentmakaren Hård Nathan vars etablissemang frekventerades av bl.a. Topelius och där man kunde bli serverad färska ostron och “Finskt Champagne”. I boken ingår en mängd historier om berömda personer, både inhemska och utländska, som frekventerat restaurangerna.
| Publisher | Society of Swedish Literature in Finland |
|---|---|
| ISBN | 978-951-583-145-3 |
| ISSN | 0039-6842 |
| Series | Skrifter utgivna av Svenska litteratursällskapet i Finland |
| Sarjanro | 693 |
| Published (year) | 2007 |
| Cover | Hardcover |
| Type of Binding | Hardcover binding |
| Languages | swedish |
| Disciplines | History |
