Scripta miscellanea in honorem Ulla-Maija Forsberg

60,00 €
Varastossa
SKU
978-952-7262-19-1
Scripta miscellanea in honorem Ulla-Maija Forsberg. Yomas symyn nékve vortur etpost samyn patum = Ёмас сымыӈ нэ̄кве во̄ртур э̄тпост самын патум
Toim. Sampsa Holopainen, Juha Kuokkala, Janne Saarikivi ja Susanna Virtanen
Suomalais-Ugrilainen Seura
Suomalais-Ugrilaisen Seuran Toimituksia 275
Tampere 2020, 432 s.
Tämä artikkelikokoelma on koottu professori Ulla-Maija Forsbergin (s. 2.8.1960) 60-vuotispäivän kunniaksi. Teos sisältää oppilaiden kollegoiden tieteellisiä artikkeleita Ulla-Maija Forsbergin uraan ja tuotantoon liittyvistä aiheista. Mukaan mahtuu myös kollegoiden muisteluita uran varrelta.

Tieteellisten artikkeleiden teemat kuvastavat osaltaan Forsbergin oman tuotannon laaja-alaisuutta ja monipuolisuutta: mukana on runsaasti uralilaista etymologiaa ja äännehistoriaa käsitteleviä artikkeleita, samoin muut uralilaisten kielten historia-aiheet ja useimmat uralilaiset kielet ovat edustettuina. Erityisesti Ulla-Maijalle läheisiä obinugrilaisia kieliä käsitellään eri näkökulmista: joukkoon mahtuu mm. mansin kielen äännehistoriaa, hantin murteiden vertailua, mansin uudissanoja ja hantin informaatiorakennetta. Myös Forsbergin pitkäaikainen kiinnostuksen kohde M. A. Castrénin tuotanto esittäytyy hantin kielen näkökulmasta.

. Contains articles also in English related to Finno-Ugric language research.
Lisätietoja
ISBN 978-952-7262-19-1
ISSN 0355-0230
Kustantaja Suomalais-Ugrilainen Seura
Sarja Suomalais-Ugrilaisen Seuran Toimituksia
Painovuosi 2020
Julkaisun kansi Pehmeäkantinen
Sidontatapa Nidottu
Kielet suomi, englanti, muut
Tieteenalat Kielentutkimus
Tieteen puolesta sloganTieteen puolesta slogan
Copyright © Tieteellisten seurain valtuuskunta