Naturkalendern 2024

Special Price 15,90 € Normaali hinta 19,90 €
Varastossa
SKU
73-KALENTERI-2024SVE
Naturkalendern 2024. Finlands vattennatur
Suomen Luonnonsuojelun Tuki
Suomen luonnonsuojelun tuen tuotteet 2024
2023,
lnsjösystem och stråtar, det vill säga kedjor av sjöar och rinnande vatten är typiska för Finlands natur. Sådana uppkommer inte i bergstrakter eller i tropikerna, endast där berggrunden och jordmånen är relativt jämn och tät. Dessutom behövs det mycket vatten.

Naturkalendern år 2024 berältar om den här typen av vattensystem: älvar, åar, bäckar småsjöar och deras arter. De fantastiska bilderna och beskrivande texterna bjuder in betraktaren att bekanta sig med både vattenlandskapen och deras djur- och växtinvånare. Det är svårt att tänka sig något mera finländskt än naturen kring ett vattendrag.

Storlommen håller gärna till på stora sjöar med klart vatten, sådana sjöar dit också människor gärna söker sig på sin fritid. Människan har påverkat den ömtåliga vattennaturen kraftigt och i många områden är den i dåligt skick. Men då man tar itu med saken brukar resultaten inte låta vänta på sig. Lyckligtvis kan vattnens tillstånd också förbättras.

De finsk- och svenskspråkiga kalendrarna innehåller officiella högtids- och namnsdagar samt rum för egna anteckningar.

En bit av det vackraste Finland också utomlands.
Finlands bästa naturfotografers bilder gläder även vänner och samarbetsparter runt om i världen. Kalendern är tillgänglig på finska, svenska, engelska, tyska och franska.

Kalenderns mått är 34cm x 24,5cm. Öppnad 34cm x 49cm.
Lisätietoja
Kustantaja Suomen Luonnonsuojelun Tuki
Sarja Suomen luonnonsuojelun tuen tuotteet
Painovuosi 2023
Julkaisun kansi Pehmeäkantinen
Sidontatapa Nidottu
Kielet ruotsi
Tieteenalat Luonto
Tieteen puolesta sloganTieteen puolesta slogan
Copyright © Tieteellisten seurain valtuuskunta