Perinnevegeä

€30.00
In stock
Only 1 left
SKU
978-951-858-242-0
Ljokkoi, Anniina & Kaski, Liisa
Perinnevegeä
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Kirjokansi 264
Tallinna 2021, 222 s.
Hampputofu, härkäpapu, kaurajogurtti, naurisleipä – mitä kasvisruokia esivanhempamme söivät?

Suomessa on kerätty villivihanneksia ja juotu kauramaitoa vuosisatojen ajan – karjalanpaisti ei ole koko totuus perinneruoastamme.

Perinnevegeä ammentaa entisaikojen ruokapöytien parhaimmistosta ja lähestyy yhteistä ruokaperintöämme ilmastolle ja eläimille lempeästä näkökulmasta. Kirja tarjoaa yli 50 kasvisruokareseptiä, jotka voi toteuttaa kokonaan vegaanisina. Ainekset löytyvät lähikaupasta tai -metsästä.

Ruuanlaiton ohessa teos kertoo esivanhempiemme ruokakulttuurista ja eri ainesten taustoista. Tärkeään osaan nousevat vanhat viljelykasvimme härkäpapu, herne, nauris, ohra ja hamppu.
More Information
ISBN 978-951-858-242-0
ISSN 2323-7392
Publisher Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Series Kirjokansi
Published (year) 2021
Cover Hardcover
Type of Binding Hardcover binding
Languages finnish
Disciplines Cultural History, Nature, Cuisine
for scinece logo.for scinece logo.
Copyright © The Federation of Finnish Learned Societies