Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Ruoan kulttuuri
Special Price
19,20 €
Normalt pris
24,00 €
I lager
SKU
978-952-222-712-6
Ruoan kulttuuri. Antropologisia näkökulmia ruoan tutkimukseen
Toim. Katja Uusihakala & Matti Eräsaari
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1419
Turenki 2016, 241 s.
Toim. Katja Uusihakala & Matti Eräsaari
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1419
Turenki 2016, 241 s.
Ruoka tuo ihmisiä yhteen, mutta myös vetää rajoja ihmisten välille: ruokalajit, -tavat, -kiellot ja muut perinteet ovat voimakas kulttuuristen erojen ja ryhmien ilmentäjä. Ruoka on symboli, jonka avulla muodostetaan sosiaalisia suhteita ja ilmaistaan kulttuurisia arvoja – rakennetaan ihmisyhteisöjä.
Ruoan kulttuuri – Antropologisia näkökulmia ruoan tutkimukseen tarjoaa kattauksen suomalaista ruoka-antropologiaa ja toimii johdantona antropologisen ruokatutkimuksen kannalta keskeisiin teemoihin kuten jakamiseen, yhdessä syömiseen tai toisten ruokkimiseen. Teoksen artikkelit kertovat etnografisen tutkimusaineiston avulla ruoasta ja sen merkityksestä Afrikan, Tyynenmeren, Kaakkois-Aasian ja Latinalaisen Amerikan yhteiskunnissa. Samalla kirja näyttää, kuinka ruokaa voidaan käyttää tutkimusaineistona ihmistieteissä.
| Förläggare | Finska Litteratursällskapet |
|---|---|
| ISBN | 978-952-222-712-6 |
| ISSN | 0355-1768 |
| Publikationsserie | Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia |
| Sarjanro | 1419 |
| Tryckt (år) | 2016 |
| Publikationens omslag | Mjuk pärm |
| Bandtyp | Häftad |
| Språk | finska |
| Vetenskapsgrenar | Antropologi, Kulturvetenskap, Matkultur |
