Polkuja esihistoriasta tulevaisuuksiin

20,00 €
I lager
SKU
978-952-6655-20-8
Mäki, Maija
Polkuja esihistoriasta tulevaisuuksiin. Matkailun tulevaisuuksia ja toimijoita arkeologisilla maastokohteilla
Suomen Muinaismuistoyhdistys
Kansatieteellinen Arkisto 61
Vantaa 2020, 336 s.
Havaitsemme maastossa painanteita tai kiviröykkiöitä, erotamme kalliosta punertavia maalauksia ja lähipellolta saatamme löytää maanmuokkauksen kautta esille nousseen esineen kappaleen. Menneisyyden ihmisen jäljet ovat läsnä nykymaisemassa, mutta niiden ymmärtäminen vaatii arkeologista osaamista. Matkailijaa arkeologiset jäänteet kiehtovat: ne herättelevät uteliaisuuttamme ja haastavat kuvittelemaan mennyttä.

Polkuja esihistoriasta tulevaisuuksiin -tutkimuksessa selvitetään, miten arkeologista kulttuuriperintöä on tuotteistettu 2OOO-luvun Suomessa. Entä millaista matkailu voisi olla arkeologisilla maastokohteilla tulevaisuudessa? Esille nousee niin matkailun mahdollisuuksia kuin uhkiakin, kun ääneen pääsevät arkeologisen kulttuuriperinnön suojelun, hoidon ja tuotteistamisen ammattilaiset. Laajan haastattelu – ja kyselyaineiston kautta muodostuu kuva monipuolisesta ja haastavasta työkentästä, jolle matkailutoiminta antaa uusia merkityksiä.

Tulevaisuus muodostuu teoista. Työ arkeologisen kulttuuriperinnön parissa luo edellytyksiä arkeologisten maastokohteiden säilymiselle, tutkimiselle ja matkailulliselle hyödyntämiselle. Tutkimuksessa esitetyt matkailun tulevaisuuskuvat ja tulevaisuusajattelijahahmot houkuttelevat lukijaa pohtimaan tulevaisuuden muodostumiseen vaikuttavia asioita ja omaa roolia tulevaisuudentekijänä
Mer information
ISBN 978-952-6655-20-8
ISSN 0355-1830
Förläggare Suomen Muinaismuistoyhdistys
Publikationsserie Kansatieteellinen Arkisto
Tryckt (år) 2020
Publikationens omslag Mjuk pärm
Bandtyp Häftad
Språk finska
Vetenskapsgrenar Arkeologi, Historia, Etnologi, Kulturvetenskap
för vetenskapen logoför vetenskapen logo
Copyright © Vetenskapliga samfundens delegation.