Pieni opaskirja Luksorin seudun arkeologisiin kohteisiin

20,00 €
I lager
SKU
978-952-68891-2-2
Pieni opaskirja Luksorin seudun arkeologisiin kohteisiin
Toim. Erja Salmenkivi ja Hanna Sola
Suomen Egyptologinen Seura - Egyptologiska Sällskapet i Finland
SEGS erillisjulkaisuja
Vantaa 2024, 76 s.
Vuonna 2019 Suomen Egyptologinen Seura juhlisti seuran 50-vuotista taivalta muun muassa jäsenmatkalla, joka suuntautui viikoksi Luksoriin ja lähiympäristöön. Seura laati ennen matkaa pienen oppaan, joka oli tarkoitettu matkalaisille mukaan otettavaksi. Matkan aikana huomioitiin, että suomeksi ei oikeastaan ole kirjoitettu matkaopasta, joka esittelisi erityisesti Luksorin seudun egyptologisesti erittäin mielenkiintoisia kohteita.

Tämä opaskirja perustuu seuran 50-vuotisjuhlamatkalle laadittuun monisteeseen ja matkalla otettuihin valokuviin. Tekstistä vastaa kunkin kohteen esittelytekstin kirjoittanut asiantuntija, ja kokonaisuuden ovat lukeneet ja kommentoineet kaikki seuran hallituksen jäsenet, jotka osallistuivat matkalle ja alkuperäisen vihkosen laatimiseen.

Kirja alkaa yleiskuvauksella Luksorin kaupungista ja sen nähtävyyksistä ja historiasta. Alue on jaettu itä- ja länsirantaan, joista ensin esittelemme itärannan kohteet ja sitten länsirannan kohteet. Mukana ovat myös Luksorista pohjoiseen ja etelään sijaitsevat päiväretkikohteet Abydos, Dendera ja Edfu. Kohteiden esittelyn jälkeen löytyy käytännön vinkkejä matkalle ja itsenäiseen liikkumiseen Luksorissa. Lopuksi on vielä katsaus Egyptin historiaan sekä tunnetuimpiin jumaliin.

Tervetuloa Luksorin ihmeiden äärelle!
Mer information
ISBN 978-952-68891-2-2
Förläggare Suomen Egyptologinen Seura - Egyptologiska Sällskapet i Finland
Serier SEGS erillisjulkaisuja
Tryckt (år) 2024
Publikationens omslag Mjuk pärm
Bandtyp Häftad
Språk finska
Vetenskapsgrenar Historia, Kulturvetenskap, Orientalistik
för vetenskapen logoför vetenskapen logo
Copyright © Vetenskapliga samfundens delegation.