Perinnevegeä (nid.)

30,00 €
I lager
SKU
978-951-858-533-9
Ljokkoi, Anniina & Kaski, Liisa
Perinnevegeä (nid.)
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Kirjokansi 264
Turenki 2023, 2. p. , 222 s.
Hampputofu, härkäpapu, kaurajogurtti, naurisleipä – mitä kasvisruokia esivanhempamme söivät?

Suomessa on kerätty villivihanneksia ja juotu kauramaitoa vuosisatojen ajan – karjalanpaisti ei ole koko totuus perinneruoastamme.

Perinnevegeä ammentaa entisaikojen ruokapöytien parhaimmistosta ja lähestyy yhteistä ruokaperintöämme ilmastolle ja eläimille lempeästä näkökulmasta. Kirja tarjoaa yli 50 kasvisruokareseptiä, jotka voi toteuttaa kokonaan vegaanisina. Ainekset löytyvät lähikaupasta tai -metsästä.

Ruuanlaiton ohessa teos kertoo esivanhempiemme ruokakulttuurista ja eri ainesten taustoista. Tärkeään osaan nousevat vanhat viljelykasvimme härkäpapu, herne, nauris, ohra ja hamppu.
för vetenskapen logoför vetenskapen logo
Copyright © Vetenskapliga samfundens delegation.