Näkökulmia maahanmuuttaneiden poliittiseen osallistumiseen Suomessa

25,00 €
I lager
Endast 1 kvar
SKU
978-952-7399-23-1
Näkökulmia maahanmuuttaneiden poliittiseen osallistumiseen Suomessa
Toim. Pekka Kettunen
Siirtolaisuusinstituutti
Tutkimus 8
Turku 2022, 160 s.
Ulkomaalaistaustaisten henkilöiden osuus Suomen väestöstä on kasvamassa.

Ulkomaalaistaustaisten poliittinen osallistuminen ei ole yhtä aktiivista kuin suomalaistaustaisten. Tämä koskee erityisesti äänestämistä, mutta heijastuu oletettavasti myös erilaisten suoran demokratian välineiden käyttöön. Suhteellisen vähäinen osallistuminen voidaan nähdä ongelmana maahanmuuttaneiden näkyvyyden ja kuuluvuuden kannalta. Tämä tutkimusraportti käsittelee kysymystä laajasti.

Suorasta osallistumisesta on kirjassa esimerkkeinä Helsingin rautatientorin mielenosoitus, vapaaehtoistyöhön osallistuvien maahanmuuttaneiden käsitykset sekä maahanmuuttaneille suunnatut hankkeet. Kirjassa tarkastellaan myös maahanmuuttaneiden kotoutumista erityyppisissä kunnissa, äänestämistä sekä ehdokkaaksi asettumista vaaleissa.

Maahanmuuttaneiden poliittista osallistumista voidaan kehittää. Uusille tulijoille on tärkeää jakaa tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta ja politiikasta. Vastaavasti puolueiden ja yhdistysten on tärkeä huomata ulkomaalaistaustaiset ja tarjota mahdollisuuksia osallistumiseen. Viime kädessä maahanmuuttaneiden poliittisen osallistumisen kehittämisessä on kysymys suomalaisen yhteiskunnan avoimuudesta.
Mer information
ISBN 978-952-7399-23-1
ISSN 2343-3493
Förläggare Siirtolaisuusinstituutti
Serier Tutkimus
Tryckt (år) 2022
Publikationens omslag Mjuk pärm
Bandtyp Häftad
Språk finska
Vetenskapsgrenar Migration, Politologi, Invandring, Minoriteter
för vetenskapen logoför vetenskapen logo
Copyright © Vetenskapliga samfundens delegation.