Naantalin luostarin kirja

24,00 €
I lager
SKU
978-952-222-866-6
Naantalin luostarin kirja
Toim. Mikko Kauko ja Marko Lamberg
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Tietolipas 254
Turenki 2017, 499 s.
Naantalin luostarin kirja edustaa varhaisinta suomalaista käännöskirjallisuutta. Kyseessä on 26 kirjoituksen kokoelma, jonka aihepiirit ja sisällöt ovat hyvin monenkirjavia eikä niitä voi luokitella pelkästään hengelliseksi kirjallisuudeksi. Kirjoitusten joukossa on muun muassa lääkereseptejä ja novellikokoelma miehen ja naisen välisestä luottamuksesta - tai sen puutteesta.

Teos välittää edustavan kuvan niistä tiedoista ja käsityksistä, joita 1400-luvun suomalaisilla oli maailmasta, ihmiskunnan historiasta, elämän tarkoituksesta ja tuonpuoleisesta. Nykysuomalaisen kulttuurin tavoin myös keskiajan suomalainen kulttuuri oli ylirajaista ja kansainvälistä. Kertomuksissa liikutaan eri puolilla Eurooppaa ja sen ulkopuolella Pyhällä maalla, Armeniassa, Persiassa ja Intiassa. Kertomukset välittivät ja välittävät edelleen kaukomaihin liittyvää eksotiikkaa.

Naantalin luostarin kirja on ensimmäinen suomennos koko käsikirjoituksesta. Käännös on varustettu tekstien synty- ja käyttöhistoriaa koskevilla taustatiedoilla. Suomennettuna teosta voi hyödyntää myös korkeakoulutason opetuksessa täydentävänä kirjallisuutena ja harjoitusmateriaalina. Teoksen käytettävyyttä lisäävät myös kattavat ja laajat henkilö- ja paikannimihakemistot.
Mer information
ISBN 978-952-222-866-6
ISSN 0562-6129
Förläggare Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Serier Tietolipas
Tryckt (år) 2017
Publikationens omslag Mjuk pärm
Bandtyp Häftad
Språk finska
Vetenskapsgrenar Historia, Litteraturvetenskap, Kyrkohistoria
för vetenskapen logoför vetenskapen logo
Copyright © Vetenskapliga samfundens delegation.