Matka Pyhälle maalle

23,90 €
I lager
SKU
978-952-7559-02-4
Egeria
Matka Pyhälle maalle
Suom. Anni Maria Laato
Suomen patristinen seura ry
Studia Patristica Fennica 12
Turku 2023, 180 s.
Egerian matkapäiväkirja on ainutlaatuinen dokumentti varhaisen kirkon ajalta. Egeria kuvaa siinä yksityiskohtaisesti ja elävästi pyhiinvaellustaan 300-luvun lopulla Hispaniasta Raamatun tapahtumien paikoille. Sieltä käsin hän teki retkiä Egyptiin ja pitkin Pyhää maata, ja paluumatkalla hän kävi vielä Mesopotamiassa, Vähässä-Aasiassa ja Konstantinopolissa. Kaikkialla Egeria osallistui aktiivisesti paikallisen kirkon elämään ja kirjoitti tarkkoja muistiinpanoja näkemistään ja kokemustaan asioista, tapahtumista ja paikoista.

Egerian matkapäiväkirja on yksi harvoista naisen kirjoittamista nykyaikaan säilyneistä antiikin ajan teksteistä, ja myös yksi varhaisimmista kristillisistä pyhiinvaellusta kuvaavista kirjoituksista. Hänen matkapäiväkirjansa onkin hyvin arvokas lähde tutkittaessa kristillisen pyhiinvaelluksen alkuvaiheita, Jerusalemin ja Pyhän maan kirkollista elämää ja naisten toimintaa kirkossa.

Anni Maria Laato on dogmatiikan dosentti Åbo Akademissa ja patristiikan dosentti Helsingin yliopistossa. Hän on myös filosofian maisteri pääaineenaan latinalainen filologia.
Mer information
ISBN 978-952-7559-02-4
ISSN 2341-7447
Förläggare Suomen patristinen seura ry
Publikationsserie Studia Patristica Fennica
Tryckt (år) 2023
Publikationens omslag Mjuk pärm
Bandtyp Häftad
Språk finska
Vetenskapsgrenar Antiikintutkimus, Kyrkohistoria, Teologi, Religionsvetenskap
för vetenskapen logoför vetenskapen logo
Copyright © Vetenskapliga samfundens delegation.