Kuvia lähellä

30,00 €
I lager
SKU
978-952-5533-26-2
Kuvia lähellä. Taidehistoriallisia tulkintoja ja tutkimusasenteita. Tutta Palinin juhlakirja.
Toim. Johanna Frigård, Roni Grén, Katve-Kaisa Kontturi ja Riikka Niemelä
Taidehistorian seura - Föreningen för konsthistoria
Taidehistoriallisia tutkimuksia - Konsthistoriska studier 53
Tampere 2023, 270 s.
Kuvia lähellä - Taidehistoriallisia tulkintoja ja tutkimusasenteita on Turun yliopiston taidehistorian professori Tutta Palinille omistettu juhlakirja. Sen artikkeleissa lähestytään modernismia, tekijyyden kysymyksiä ja kuvien tulkintatapoja eli aihepiirejä ja tutkimusalueita, jotka ovat olleet tärkeitä myös Palinin omassa tutkijantyössään.

Kuvia lähellä -kirjassa pohditaan erilaisin tutkimusasentein ja kirjoitusottein ajankohtaisia taiteen ja kuvien tutkimisen ja analysoimisen kysymyksiä liittyen muun muassa havaitsemiseen, toimijuuteen ja sukupuoleen.

Kirjan kirjoittajat ovat taidehistorian alan tutkijoita Suomesta, Saksasta ja Ruotsista.

Sisältää seuraavat tutkimusartikkelit: Isabel Wünsche, From Paris to Vitebsk: Marc Chagall and Anatoly Lunacharsky on Proletarian Art; Timo Huusko, Suomen sillan rakentajat ja hävittäjät: Heimoaate, kulttuurimorfologiat ja ‘eurooppalaisuus’ Viron taiteen näyttelyn kontekstissa vuosina 1929-1930; Kai Stahl, Kuvanveistäjäksi Suomessa: Kristine Mein muistoja ja alastomheeros; Eeva Hallikainen, Muotoon luotu henki? Tyko Sallisen teokset henkisyyden ja taiteellisuuden esityksinä; Riikka Stewen, Puuvuori: Agnes Denesin ehdotus tulevaisuudelle; Marie-Sofie Lundström, Den dialogiska blicken: Närvaro och performativitet i Edvard Westermarcks (1862-1939) antropologiska fotografier från expeditioner i Marocko 1898-1913; Altti Kuusamo, Katsekontakti ja kosketus 1600-luvun italialaisissa Hagar ja enkeli -maalauksissa. Osa I: Aiheen “selittämätön” ilmaantuminen; Katve-Kaisa Kontturi, Taiteen työ: Arvo, tekijyys ja ruumiillinen kytkös; Kirsi Saarikangas, Lähiöiden luontokulttuurit: Ihmisen ja muun luonnon välisyydestä I.
Mer information
ISBN 978-952-5533-26-2
ISSN 0355-1938
Förläggare Taidehistorian seura - Föreningen för konsthistoria
Serier Taidehistoriallisia tutkimuksia - Konsthistoriska studier
Tryckt (år) 2023
Publikationens omslag Mjuk pärm
Bandtyp Häftad
Språk finska, svenska, engelska
Vetenskapsgrenar Konsthistoria
för vetenskapen logoför vetenskapen logo
Copyright © Vetenskapliga samfundens delegation.