Kolikon kaksi puolta

15,00 €
I lager
SKU
978-952-69183-5-8
Kolikon kaksi puolta. Suomen urheiluhistoriallisen seuran vuosikirja 2021
Toim. Heikki Roiko-Jokela, Tapio Roiko-Jokela ja Hanna Jakosuo
Suomen urheiluhistoriallinen seura ry
2021
Jyväskylä 2021, 332 s.
Urheilulla on julkisivunsa - kolikon etupuoli - jonka taakse kätkeytyy lukuisia ilmiöitä, jotka jäävät vähemmälle huomiolle. Kolikon toisella puolella on ilmiöitä ja asioita, jotka eivät sovi urheilun julkisuuskuvaan tai ne poikkeavat totutusta narratiivista liiaksi saadakseen huomiota. Kolikon kaksi puolta kuvaa myös sitä, että asiat voidaan esittää tietyllä tapaa. Vaikka vaihtoehtoinen tila on sinänsä tiedossa, se jää vaille huomiota. Se on kolikon toisella puolella, jonne vain vilkaistaan pikaisesti. Kolikon kaksi puolta voi viitata myös siihen, että samaa urheilun ilmiötä voidaan lähestyä eri näkökulmista.

Kun yksi lähestymistapa on valittu, keskitytään asian yhteen ulottuvuuteen, mutta muut ulottuvuudet jäävät herkästi kolikon toiselle puolelle katseiden ulottumattomiin. Eri lähestymiskulmat täydentävät toisiaan ja syventävät käsitystä urheilun eri puolista muodostaen kokonaisuuksia. Näin on myös käsillä olevassa Suomen urheiluhistoriallisen seuran vuosikirjassa 2021 ”Kolikon kaksi puolta”.

Vuosikirjan artikkeleiden ensimmäinen temaattinen kokonaisuus muodostuu urheilun arvojen, arvostuksien, etiikan, moraalin, lupausten, protestien ja tasa-arvokamppailun ympärille: mitä urheilussa arvostetaan ja kuinka sen parissa toimitaan? Toinen temaattinen kokonaisuus on alkoholin ja urheilun välinen suhde.
Mer information
ISBN 978-952-69183-5-8
Förläggare Suomen urheiluhistoriallinen seura ry
Tryckt (år) 2021
Publikationens omslag Mjuk pärm
Bandtyp Häftad
Språk finska
Vetenskapsgrenar Motion, Sport
Write Your Own Review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
för vetenskapen logoför vetenskapen logo
Copyright © Vetenskapliga samfundens delegation.