Interrail-muistoja

19,00 €
I lager
SKU
978-951-858-140-9
Manka, Mikko
Interrail-muistoja
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Kirjokansi 236
Tallinna 2022, 367 s.
"Lähdön hetken viimein koittaessa kaikkien ennakkovalmistelujen jälkeen tunnelma oli usein niin korkealla, että nuoren reilaajan jalat tuntuivat irtoavan maasta."

Interrail-matka on ollut monelle ensimmäinen kokemus muista maista ja kulttuureista: eurooppalaiset kaupungit muuttuivat nimistä paikoiksi, mielikuvat omakohtaisiksi kokemuksiksi.

Interrailmuistoja kokoaa nuorisomatkailun klassikoksi kehittyneen interrailin tarinan ensimmäistä kertaa yksiin kansiin. Reilaajat muistelevat, millaista oli matkailu aikana ennen kännyköitä, internetiä, maksukortteja ja yhteisvaluuttaa.

Interrail sai alkunsa Kansainvälisen rautatieliiton juhlavuoden 1972 erikoistarjouksesta. Viisi vuosikymmentä myöhemmin yhä uudet ikäluokat hullaantuvat junamatkailun vapaudesta.

"Äkkiä vuonna 1972 Eurooppa oli auki. Sitä ennen oli käyty ehkä piikomassa Britanniassa tai kesätöissä Saksassa ja haaveiltu jostain Roomasta Alppien takana. Äkkiä saatoit mennä minne huvittaa: käväistä saman tien Madridissa, Roomassa ja Ateenassa. Moni kävikin. Se oli kuin meiltä olisi murtunut pieni Berliinin muuri."

- Ilkka Malmberg
Mer information
ISBN 978-951-858-140-9
ISSN 2323-7392
Förläggare Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Serier Kirjokansi
Tryckt (år) 2022
Publikationens omslag Mjuk pärm
Bandtyp Häftad
Språk finska
Vetenskapsgrenar Historia, Kulturhistoria, Kulturvetenskap, Samhällets historia
för vetenskapen logoför vetenskapen logo
Copyright © Vetenskapliga samfundens delegation.