Hyvä ja paha tieto

21,00 €
I lager
SKU
978-952-345-103-2
Hyvä ja paha tieto
Toim. Ilari Hetemäki, Anna-Kaisa Kuusisto, Maria Lähteenmäki ja Esa Väliverronen
Tieteellisten seurain valtuuskunta
TSV julkaisuja
Tallinna 2021, 304 s.
Tiede ja teknologia ovat muovanneet ihmisten elämää ja ajattelutapoja. Tiedon tavoittelu on vuosituhansien ajan kietoutunut myös uskonnolliseen ja poliittiseen valtaan. Keiden historiaa kirjoitetaan, keiden menneisyydestä ja kokemuksista vaietaan? Entä millaisen jäljen teknologinen edistys on jättänyt ympäristöömme?

Vuoden 2021 Tieteen päivien kirja Hyvä ja paha tieto pohtii tiedon luonnetta sekä sen asemaa päätöksenteossa ja tulevaisuuden suunnittelussa. Millaista tietoa tarjoavat tilastot ja digitaaliset sovellukset? Kenellä on viimeinen sana, kun väitellään terveellisestä ruoasta tai ilmastonmuutoksesta? Perustuvatko näkemyksemme yhteiskunnan tai ympäristön tilasta tutkittuun tietoon vai toiveajatteluun?

Hyvin aikein tarjottu tieto voi myös aiheuttaa ahdistusta. Vaikka tutkimustieto auttaa ennakoimaan terveysriskejä ja korjaamaan yhteiskunnan epäkohtia, tieto perinnöllisistä sairauksista tai historian vääryyksistä saattaa mielenrauhan sijaan tuoda monenlaista murhetta. Tuskallinen tieto voi kuitenkin opastaa meitä kohti parempaa tulevaisuutta.
Mer information
ISBN 978-952-345-103-2
Vetenskapsgrenar Historia, Teknik, Vetenskap, Varia, Samhällets historia
Språk finska
Publikationens omslag Mjuk pärm
Bandtyp Häftad
Write Your Own Review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
för vetenskapen logoför vetenskapen logo
Copyright © Vetenskapliga samfundens delegation.