Historiska recept i urval

Special Price 16,00 € Normalt pris 20,00 €
I lager
SKU
978-951-583-595-6
Historiska recept i urval
Utg. Maren Jonasson
Svenska litteratursällskapet i Finland
SLS Varia 16
Helsingfors 2023, 125 s.
Historiska recept i urval tar dig på en kulinarisk resa flera hundra år bakåt i tiden. Varför tog man fyrtio ägg till en mandeltårta? Hur såg det påhittiga matfusket ut? Testa själv genom att experimentera med råvaror, kryddor och otippade smakkombinationer!

Boken innehåller 111 recept på inläggningar, puddingar, kakor, pastejer, fisk, skaldjur, kött, rotfrukter och drycker. Dessutom ingår huskurer och råd om färgning och fläckborttagning. De sex receptsamlingarna har varit i flitig användning hos adelssläkter och i högreståndshem i Sverige och Finland mellan 1720 och 1850.

Med inledning av Richard Tellström, docent i måltidskunskap, och illustrationer av SaraMara.
Mer information
ISBN 978-951-583-595-6
Förläggare Svenska litteratursällskapet i Finland
Publikationsserie SLS Varia
Tryckt (år) 2023
Publikationens omslag Hård pärm
Bandtyp Inbunden
Språk svenska
Vetenskapsgrenar Historia, Kulturhistoria, Kulturvetenskap
för vetenskapen logoför vetenskapen logo
Copyright © Vetenskapliga samfundens delegation.