Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Historiska recept i urval
Special Price
16,00 €
Normalt pris
20,00 €
I lager
SKU
978-951-583-595-6
Historiska recept i urval
Utg. Maren Jonasson
Svenska litteratursällskapet i Finland
SLS Varia 16
Helsingfors 2023, 125 s.
Utg. Maren Jonasson
Svenska litteratursällskapet i Finland
SLS Varia 16
Helsingfors 2023, 125 s.
Historiska recept i urval tar dig på en kulinarisk resa flera hundra år bakåt i tiden. Varför tog man fyrtio ägg till en mandeltårta? Hur såg det påhittiga matfusket ut? Testa själv genom att experimentera med råvaror, kryddor och otippade smakkombinationer!
Boken innehåller 111 recept på inläggningar, puddingar, kakor, pastejer, fisk, skaldjur, kött, rotfrukter och drycker. Dessutom ingår huskurer och råd om färgning och fläckborttagning. De sex receptsamlingarna har varit i flitig användning hos adelssläkter och i högreståndshem i Sverige och Finland mellan 1720 och 1850.
Med inledning av Richard Tellström, docent i måltidskunskap, och illustrationer av SaraMara.
Boken innehåller 111 recept på inläggningar, puddingar, kakor, pastejer, fisk, skaldjur, kött, rotfrukter och drycker. Dessutom ingår huskurer och råd om färgning och fläckborttagning. De sex receptsamlingarna har varit i flitig användning hos adelssläkter och i högreståndshem i Sverige och Finland mellan 1720 och 1850.
Med inledning av Richard Tellström, docent i måltidskunskap, och illustrationer av SaraMara.
ISBN | 978-951-583-595-6 |
---|---|
Förläggare | Svenska litteratursällskapet i Finland |
Publikationsserie | SLS Varia |
Tryckt (år) | 2023 |
Publikationens omslag | Hård pärm |
Bandtyp | Inbunden |
Språk | svenska |
Vetenskapsgrenar | Historia, Kulturhistoria, Kulturvetenskap |