Glitchfeminismi

28,00 €
I lager
SKU
978-952-7093-38-2
Russell, Legacy
Glitchfeminismi. Manifesti
Tutkijaliitto ry
Paradeigma
Tallinna 2022, 247 s.
Yhä useampi löytää oman identiteettinsä ja kokee poliittisen herätyksen internetin keskustelualustoilla. Digitaaliset alustat tarjoavat ainutlaatuisia feministisen toiminnan ja yhteisöllisyyden mahdollisuuksia, jotka leviävät myös toimintaan AFK, away from keyboard.

Glitchfeminismi — Manifesti on näppäimistön äärellä varttuneen intohimoinen manifesti, joka löytää yhteiskunnallista kumousvoimaa internetyhteisöjen toimintakulttuureista. Kirjailija ja kuraattori Legacy Russell pyrkii aktivoimaan tämän kumousvoiman kehottamalla jokaista toimimaan internetin algoritmeja vastaan — glitchaamaan koko systeemin. Glitch on yllättävä vapauden tila, oikosulku ja häiriö.

Teos pohjaa Russellin kokemuksiin Mustana queer-nuorena internetissä, ja avautuu siitä moniin suuntiin luodenuudenlaista, emansipatorista tilaa sukupuolen, kehon ja teknologian murtumakohtiin.

Digitaalisen ja niin sanotun tosielämän kahtiajaon hylkäävä Glitchfeminismi avaa feminististä keskustelua, toimintaa ja taidetta uusiin suuntiin. Teknologia, keho, sukupuoli ja identiteetti eivät enää ole entisellään.
Mer information
ISBN 978-952-7093-38-2
Förläggare Tutkijaliitto ry
Publikationsserie Tutkijaliiton kirjat
Tryckt (år) 2022
Publikationens omslag Mjuk pärm
Bandtyp Häftad
Språk finska
Vetenskapsgrenar Filosofi, Kvinnoforskning, Politologi, Samhällets historia
för vetenskapen logoför vetenskapen logo
Copyright © Vetenskapliga samfundens delegation.