Breathe - Niinku hengitä

21,00 €
I lager
SKU
978-951-858-540-7
Orenius, Melanie & Porola, Laura & Donner, Ulla
Breathe - Niinku hengitä
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Kirjokansi 365
Riika 2024, 103 s.
Miten taidemuseossa (tai maailmassa ylipäätään) kuuluisi olla? Ja miksi taide on niin outoa? Entä jos ei tajua mitään?

Lumi ja Niki, 14 vuotta ja best friends forever, lähtevät Helsinkiin. Matkan pääroolissa on, tietenkin, päiväksi pois pääseminen ”Pierulasta”, mutta myös Lumin serkun teos, joka on valittu (!!!) mukaan ison taidemuseon näyttelyyn. Serkku ei vaan ole suostunut kertomaan, miltä teos näyttää.

Taidemuseo ei olekaan ihan sitä, mitä Niki ja Lumi olivat ajatelleet. Mitä ysiluokan Futis-Alfa tekee siellä? Mitä tapahtuu, jos museossa ottaa päikkärit? Löytävätkö Lumi ja Niki ikinä serkun teosta maailmanlopun hevosten ja kummallisten performanssien keskeltä?

Breathe - niinku hengitä -sarjakuvakirjassa pohditaan, miltä aikuisten museomaailma näyttää nuoren silmin. Ennen kaikkea se kuitenkin kertoo siitä, miten tärkeää on jakaa parhaan kaverin kanssa innostumiset, pettymykset, ahdistuksen tunteet ja tietenkin sipsipussi.

Kirjan kirjoittajat Melanie Orenius ja Laura Porola ovat kuvataidekasvattajia Amos Rexin taidemuseossa. Museon kävijöiden ja työntekijöiden aidoista kohtaamisista inspiroituneet hetket heräävät eloon Ulla Donnerin kuvittamana.
Mer information
ISBN 978-951-858-540-7
ISSN 2323-7392
Förläggare Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Publikationsserie Kirjokansi
Tryckt (år) 2024
Publikationens omslag Mjuk pärm
Bandtyp Häftad
Språk finska
Vetenskapsgrenar Kulturvetenskap, Konsthistoria, Varia
för vetenskapen logoför vetenskapen logo
Copyright © Vetenskapliga samfundens delegation.