Arki, kirkko, artefakti

29,00 €
I lager
SKU
978-952-67216-4-4
Arki, kirkko, artefakti. Viipurin kulttuurihistoriaa Ruotsin ajalla (n.1300-1719)
Toim. Petri Karonen
Viipurin Suomalainen Kirjallisuusseura
Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran Toimitteita 19
s.l. 2017, 229 s.
Viipurin linna ja sen suojiin rakentunut kaupunki olivat sekä aikalaisille että myöhemmin suomalaisten itseymmärrykselle keskeisiä paikkoja. Antologiassa Arki, kirkko, artefakti eri tieteenalojen asiantuntijat käsittelevät monikulttuurisen ja -kielisen Viipurin historiaa niin henkisen kuin materiaalisen kulttuurin näkökulmista keskiajalta 1700-luvun alkuun. Aiheet liittyvät kirkolliseen ja sivistyselämään, hengellisiin ja maallisiin instituutioihin ja organisaatioihin sekä arjen esineelliseen maailmaan aina yksittäisiin viipurilaisiin toimijoihin asti.

Tekstejä yhdistää pyrkimys sekä ymmärtää että selittää tutkittavia ilmiöitä. Yksittäiset ja kollektiiviset toimijat liitetään laajempaan kokonaisuuteen, jonka tässä tapauksessa muodostaa yhtäältä paikallisesti Viipurin linna ja kaupunkiyhteisö ja toisaalta yhteisöjä ympäröivä ja aikakaudella Itämeren piirissä voimakkaasti vahvistunut ruotsalainen valtiovalta.

Antologian monitieteinen kirjoittajaryhmä koostuu arkeologian, historiantutkimuksen, kirkkohistorian, taidehistorian ja teatteritieteen asiantuntijoista. Antologian toimittaja Petri Karonen toimii Suomen historian professorina Jyväskylän yliopistossa.
Mer information
ISBN 978-952-67216-4-4
ISSN 1236-4303
Förläggare Viipurin Suomalainen Kirjallisuusseura
Serier Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran Toimitteita
Tryckt (år) 2017
Publikationens omslag Mjuk pärm
Bandtyp Häftad
Språk finska
Vetenskapsgrenar Historia, Samhällets historia
för vetenskapen logoför vetenskapen logo
Copyright © Vetenskapliga samfundens delegation.