Nyheterna 1 / 2023

Uutuusluettelo teksti ja televisio kukkien keskellä.Uutuusluettelo teksti ja televisio kukkien keskellä.

VETENSKAP I POPULÄRKULTUREN

Vetenskapsbokhandelns nyhetskatalog utkommer varje år på våren och på hösten. I den här finns ett urval vetenskaps- och faktaböcker som utkommit i slutet av år 2022 och början av år 2023.

Vetenskapsbokhandeln är vetenskapens egen bokhandel, som förmedlar vetenskap och vetenskaplig kunskap över hela världen. Vetenskapens popularisering, det vill säga att göra vetenskaplig forskning lättfattligare, främjar spridningen av vetenskap och kunskap till icke-experter. Vetenskap diskuteras också i televisionsserier, filmer, sociala medier och podcaster – populärkultur främjar kunskapsspridning på sitt sätt.

Raamattu ja populaarikulttuuri granskar användningen och inflytelsen av Bibeln i relation till populärkultur och underhållning. Användning av almanackan var tidigare populär underhållning. I boken Helgonnamn i almanackan bekantar vi oss med förnamn som har sin bakgrund i den medeltida kyrkans helgonkalender. Konst kan med alla medel klassificeras som populärkultur. I boken Humpuukia ja hulluutta utreds mottagandet av den moderna konsten i Finland.

Välkommen till vetenskapens egen bokhandel tiedekirja.fi!

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 115 / 60

Sätt stigande sortering
Sida
per sida
för vetenskapen logoför vetenskapen logo
Copyright © Vetenskapliga samfundens delegation.