Yksilöt ja yhteisöt

20,00 €
Varastossa
Vain 1 jäljellä
SKU
978-952-65082-1-4
Yksilöt ja yhteisöt. Suomen urheiluhistoriallisen seuran vuosikirja 2023
Toim. Heikki Roiko-Jokela ja Tapio Roiko-Jokela
Suomen urheiluhistoriallinen seura ry
Suomen urheiluhistoriallisen seuran vuosikirja/Finlands idrottshistoriska förenings årsbok 2023
Jyväskylä 2023, 448 s.
Urheilu on kiinteä osa yhteiskuntia ja sitä on tutkittu kansakuntien ja valtioiden kautta. Suuret kokonaisuudet ovat kuitenkin osiensa summa. Yhteiskunnat muodostuvat yksilöistä ja heistä koostuvista yhteisöistä. – Siispä katse yksilöihin ja yhteisöihin. Näillä sanoilla voidaan kuvata käsillä olevan Suomen urheiluhistoriallisen seuran vuosikirjan 2023 kantavaa teemaa.

Vuosikirjan artikkelit kohdistuvat urheiluinstituutioihin, urheilulajeihin, naisurheiluun, urheilukohtaamisiin, urheilujohtoon ja urheilijoihin. Vuosikirjan kirjoittajakunta heijastaa Suomen urheiluhistoriallisen seuran alkuperäistä tavoitetta: koota yhteen urheiluhistoriasta kiinnostuneiden yksilöiden kirjoituskia laaja-alaisesti. Mukana on uransa eri vaiheissa olevien tutkijoiden ja Suomen urheiluhistoriallisen seuran jäsenistön kirjoituksia.

Sisältää seuraavat vertaisarvioidut tutkimusartikkelit:
Sami Koskelainen, Kansainväliseen kosketukseen - Suomen Palloliitto ry ja Sarjaseurat ry kansainvälisen pelaajaliikenteen edistäjinä miesten jalkapallossa 1980-luvulla; Esa Mangeloja, Huliganismia kuningaskentillä; Tuuli Jauhola, Gender inequality in Finnish football - The perspective of top-level female players; Seppo Heikkinen, Digitaalinen tutkimusmenetelmä kulttuurihistoriassa: Naisten kilpaurheilun vastustus ja puolustus suomalaisessa lehdistössä 1920-1930-luvuilla; Jan Westerberg, 1990-luvun lama ja liikuntahallinnon muutokset. Vaikutukset turkulaisten liikunta- ja urheiluseurojen toimintaan; Hannu ltkonen, Paavo Saastamoinen ja Arto Nevala, Kilpeläiset, paikallisuus ja pesäpallokulttuurin muutos; Patrik Klicman, ´Rise and Fall`. lce hockey in Czechoslovakia between 1946-1951; Heikki Roiko-Jokela, Nationalismi kansakuntien urheilukohtaamisissa; Helena Hanhikangas, Poliittista kamppailua urheilujohdon yksilöistä jäsenyhteisöön - Tapaus lnternational Taekwon-Do Federation ja sen sirpaloituminen vuonna 2002; Tero Matkaniemi, Uimarius suvun perintönä; Antti Kuusela ja Riitta-Ilona Pummi-Kuusela, Vieraantumista vai ystävyyttä? Minän ja toisen väliset suhteet urheilussa.
Lisätietoja
ISBN 978-952-65082-1-4
Kustantaja Suomen urheiluhistoriallinen seura ry
Sarja Suomen urheiluhistoriallisen seuran vuosikirja/Finlands idrottshistoriska förenings årsbok
Painovuosi 2023
Julkaisun kansi Pehmeäkantinen
Sidontatapa Nidottu
Kielet suomi, ruotsi, englanti
Tieteenalat Historia, Liikunta, Urheilu
Tieteen puolesta sloganTieteen puolesta slogan
Copyright © Tieteellisten seurain valtuuskunta