Työväen taide ja kulttuuri muutosvoimana

28,00 €
Varastossa
SKU
978-952-5976-85-4
Työväen taide ja kulttuuri muutosvoimana
Toim. Saijaleena Rantanen, Susanna Välimäki, Sini Mononen
Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura
THPTS erillisjulkaisut
Turenki 2020, 534 s.
Työväen taide ja kulttuuri muutosvoimana tarkastelee työväen taidetta ja kulttuuritoimintaa Suomessa 1800-luvulta 2000-luvulle. Taiteen ja kulttuuritoiminnan merkitystä työväestölle pohditaan niin huvina ja virkistyksenä kuin yhteiskunnallisena keskusteluna ja poliittisena liikehdintänä.

Artikkelikokoelmassa käsitellään muun muassa musiikkia, teatteria, kirjallisuutta ja kuvataidetta; iltamia, käsityökulttuuria, lyhytelokuvia, laulujuhlia ja arkkiveisuja. Näkökulmat vaihtelevat affektien politiikasta naisliikkeeseen ja taistolaisuudesta prekaariin 2000-lukuun.

Kokoelma tuo esiin, miten kaikkine ristiriitaisuuksineenkin työväen taide on luonut muutosvoimaista ajattelua, tunteiden ilmaisua, yhteisöllisyyttä, utopioita ja joukkovoimaa. Mutta se on ollut myös agitaation, väkivallan ja trauman alue. Työväen taiteella on kiistelty historiasta ja rakennettu tulevaisuutta, mutta mikä on työväen taiteen ja kulttuurin ja sen tutkimuksen merkitys nykypäivänä? Tähän eri alojen kirjoittajat vastaavat kirjan artikkeleissa moninaisin tavoin.
Lisätietoja
ISBN 978-952-5976-85-4
ISSN 2490-0125
Kustantaja Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura
Sarja THPTS erillisjulkaisut
Painovuosi 2020
Julkaisun kansi Pehmeäkantinen
Sidontatapa Nidottu
Kielet suomi
Tieteenalat Historia, Kaunokirjallisuus, Kirjallisuudentutkimus, Kulttuurihistoria, Kulttuurintutkimus, Taidehistoria, Teatteri
Tieteen puolesta sloganTieteen puolesta slogan
Copyright © Tieteellisten seurain valtuuskunta