Sydänsurujen historia

19,00 €
Varastossa
SKU
978-951-858-287-1
Karppinen-Kummunmäki, Henna
Sydänsurujen historia
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Kirjokansi 289
Riika 2022, 260 s.
Ennen kuin kuolema meidät erottaa, homma voi mennä vielä pahasti pieleen.

Onnettomasta rakkaudesta on kirjoitettu historian alusta saakka. Ihmiset ovat kautta aikojen pohtineet rakkauden olemusta, myös sen kääntöpuolta. Huumaavan onnentunteen ja suuren epätoivon välinen raja on joskus hiuksenhieno. Monissa kielissä intohimo ja kärsimys ovat yksi ja sama sana, passion.

Sydänsurujen historia luo tuokiokuvia kadotettuun rakkauteen antiikista nykypäivään. Miten ihmiset antiikin Kreikasta nykypäivän Tinderiin ovat kaivanneet rakkautta? Kuinka rakkauden takia on surtu ja kärsitty? Teemat ovat ikuisia. Jos sydäntäsi särkee nyt, pientä lohtua voi suoda tieto siitä, että saman lemmensairauden oireita ovat poteneet lukemattomat sukupolvet ennen meitä.

"Myös kreikkalaiset ja arabialaiset lääkärit olivat samoilla linjoilla rakkauden sairastuttavasta luonteesta. He olivat yhtä mieltä siitä, että paras keino rakkauden taudin parantamiseksi oli tietenkin saada rakkaansa. Jos tilanne oli mahdoton, korvikkeena voitiin käyttää tunteen tukahduttamista tahdonvoimalla ja järjellä. (Oletteko joskus kokeilleet? Onnea vaan, jos onnistuitte.)"

FT Henna Karppinen-Kummunmäki on turkulainen kulttuurihistorioitsija ja tietokirjailija. Häneltä on aiemmin ilmestynyt teokset Lavatanssien hurma (SKS, 2020) ja Tyttöjen vuosisadat (Avain, 2022).
Lisätietoja
ISBN 978-951-858-287-1
ISSN 2323-7392
Kustantaja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja Kirjokansi
Painovuosi 2022
Julkaisun kansi Kovakantinen
Sidontatapa Sidottu
Kielet suomi
Tieteenalat Historia, Kulttuurihistoria
Tieteen puolesta sloganTieteen puolesta slogan
Copyright © Tieteellisten seurain valtuuskunta