Ruoan kulttuuri

24,00 €
I lager
SKU
978-952-222-712-6
Ruoan kulttuuri. Antropologisia näkökulmia ruoan tutkimukseen
Toim. Katja Uusihakala & Matti Eräsaari
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1419
Turenki 2016, 241 s.
Ruoka tuo ihmisiä yhteen, mutta myös vetää rajoja ihmisten välille: ruokalajit, -tavat, -kiellot ja muut perinteet ovat voimakas kulttuuristen erojen ja ryhmien ilmentäjä. Ruoka on symboli, jonka avulla muodostetaan sosiaalisia suhteita ja ilmaistaan kulttuurisia arvoja – rakennetaan ihmisyhteisöjä. Ruoan kulttuuri – Antropologisia näkökulmia ruoan tutkimukseen tarjoaa kattauksen suomalaista ruoka-antropologiaa ja toimii johdantona antropologisen ruokatutkimuksen kannalta keskeisiin teemoihin kuten jakamiseen, yhdessä syömiseen tai toisten ruokkimiseen. Teoksen artikkelit kertovat etnografisen tutkimusaineiston avulla ruoasta ja sen merkityksestä Afrikan, Tyynenmeren, Kaakkois-Aasian ja Latinalaisen Amerikan yhteiskunnissa. Samalla kirja näyttää, kuinka ruokaa voidaan käyttää tutkimusaineistona ihmistieteissä.
Mer information
ISBN 978-952-222-712-6
ISSN 0355-1768
Förläggare Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Serier Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia
Tryckt (år) 2016
Publikationens omslag Mjuk pärm
Bandtyp Häftad
Språk finska
Vetenskapsgrenar Antropologi, Kulturvetenskap, Matkultur
för vetenskapen logoför vetenskapen logo
Copyright © Vetenskapliga samfundens delegation.