Perinnevegeä

30,00 €
I lager
Endast 1 kvar
SKU
978-951-858-242-0
Ljokkoi, Anniina & Kaski, Liisa
Perinnevegeä
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Kirjokansi 264
Tallinna 2021, 222 s.
Hampputofu, härkäpapu, kaurajogurtti, naurisleipä – mitä kasvisruokia esivanhempamme söivät?

Suomessa on kerätty villivihanneksia ja juotu kauramaitoa vuosisatojen ajan – karjalanpaisti ei ole koko totuus perinneruoastamme.

Perinnevegeä ammentaa entisaikojen ruokapöytien parhaimmistosta ja lähestyy yhteistä ruokaperintöämme ilmastolle ja eläimille lempeästä näkökulmasta. Kirja tarjoaa yli 50 kasvisruokareseptiä, jotka voi toteuttaa kokonaan vegaanisina. Ainekset löytyvät lähikaupasta tai -metsästä.

Ruuanlaiton ohessa teos kertoo esivanhempiemme ruokakulttuurista ja eri ainesten taustoista. Tärkeään osaan nousevat vanhat viljelykasvimme härkäpapu, herne, nauris, ohra ja hamppu.
Mer information
ISBN 978-951-858-242-0
ISSN 2323-7392
Förläggare Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Serier Kirjokansi
Tryckt (år) 2021
Publikationens omslag Hård pärm
Bandtyp Inbunden
Språk finska
Vetenskapsgrenar Kulturhistoria, Naturen, Matkultur
för vetenskapen logoför vetenskapen logo
Copyright © Vetenskapliga samfundens delegation.