Ratojen ja rallien valiot

24,00 €
Varastossa
SKU
978-952-222-922-9
Taskinen, Kimmo & Lautsi, Veikko & Itkonen, Markus
Ratojen ja rallien valiot. Suomen historiallisia kilpa-autoja
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Kirjokansi 152
Slovenia 2018, 223 s.
Ratojen ja rallien valiot esittelee säilyneitä ja entisöityjä takavuosien kuuluisia kilpa-autoja niin suomalaisista ralleista kuin radoilta. Teoksessa esitellään autoklassikoita Eläintarhan ajoista Jyväskylän MM-ralliin ja Keimolan ja Ahveniston ratojen parhaisiin päiviin. Mieliin palautuu yli 30 autoyksilön historia: tärkeimmät kilpailutapahtumat, myöhemmät vaiheet ja erikoiset sattumukset. Mukana on klassikoita S. P. J. Keinäsen Chrysleristä lähtien.

Autokohtaisten artikkelien lisäksi teos käsittelee autoihin liittyviä suomalaisia kilparatoja ja tapahtumia. Samalla teos käy läpi nimekkäiden kuljettajien kilpailu-urien vaiheita. Kimmo Taskisen upeilla valokuvilla varustettu teos on täydellinen lahja jokaiselle vanhoista autoista ja autourheilusta kiinnostuneelle.

Kimmo Taskinen on Helsingin Sanomien valokuvaaja ja kuvatoimittaja. Hän on erikoistunut näyttäviin autokuviin.
Veikko Lautsi työskentelee vapaana toimittajana. Hän on tehnyt pitkän uran Helsingin Sanomien urheilu, auto ja teematoimituksissa.
Markus Itkonen on graafinen suunnittelija ja tietokirjailija. Lapsena ja teini-ikäisenä hän seurasi aktiivisesti juuri niitä autokilpailuja ja kilpa-autoja, joista tämä kirja kertoo.
Lisätietoja
ISBN 978-952-222-922-9
ISSN 2323-7392
Kustantaja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja Kirjokansi
Painovuosi 2018
Julkaisun kansi Kovakantinen
Sidontatapa Sidottu
Kielet suomi
Tieteenalat Historia, Tekniikka, Urheilu, Yhteiskuntahistoria
Tieteen puolesta sloganTieteen puolesta slogan
Copyright © Tieteellisten seurain valtuuskunta