Rajaamatta

30,00 €
Varastossa
SKU
978-952-68509-2-4
Rajaamatta. Etnologisia keskusteluja
Toim. Hanneleena Hieta et al.
Suomen kansatieteilijöiden yhdistys Ethnos
Ethnos-toimite 20
Turku 2017, 483 s.
Artikkelikokoelma Rajaamatta. Etnologisia keskusteluja on kotimaisten ja ulkomaisten etnologien sekä lähitieteenaloja edustavien tunnettujen ja meritoituneiden tutkijoiden kirjoittama ajankohtainen ja monipuolinen teos, jonka keskiössä ovat kansainvälinen kansatiede ja eurooppalainen etnologia.

Kansallisvaltioiden rajat ovat viime vuosina muuttuneet entistä läpinäkyvämmiksi. Uusi “kansainvaellusten aika” on tuonut diasporan ja kulttuurisen kohtaamisen teemat yhä tärkeämmiksi keskustelunaiheiksi. Aineellisen ja aineettoman kulttuuriperinnön arvostus on selkeässä nousussa. Muistiorganisaatioiden tehtävät uusiutuvat ja arkielämäntutkimuksen merkitys kasvaa.

Teos on moderni puheenvuoro etnologisen tutkimuksen ajankohtaisista kentistä ja haasteista. Mukana ovat niin komien metsästysmagia, Unkarin juutalaisten esineet kuin saamelaisten valokuvatkin. Tekstit tarjoavat asiantuntevaa täydennystä nykyetnologiseen keskusteluun, mutta toimivat myös erinomaisina tienviittoina alan ulkopuolisille kulttuurista kiinnostuneille. Teoksen kohderyhmänä ovat kansatieteen tiedeyhteisön ja suuren yleisön lisäksi alan opiskelijat, joille artikkelit avaavat kansatieteen ajankohtaisia ja toisaalta tutkimusperinteeseen nojautuvia kansainvälisiä teemoja. Juhlakirjan julkaisijana toimivat Turun yliopiston kansatieteen oppiaine, Ethnos ry sekä Seurasaarisäätiö.
Lisätietoja
ISBN 978-952-68509-2-4
ISSN 0357-511X
Kustantaja Suomen kansatieteilijöiden yhdistys Ethnos
Sarja Ethnos-toimite
Painovuosi 2017
Julkaisun kansi Pehmeäkantinen
Sidontatapa Nidottu
Kielet monikielinen
Tieteenalat Kansatiede
Tieteen puolesta sloganTieteen puolesta slogan
Copyright © Tieteellisten seurain valtuuskunta