Poikkeuksellinen nuoruus korona-aikaan

42,00 €
Varastossa
SKU
978-952-343-938-2
Poikkeuksellinen nuoruus korona-aikaan. Nuorten elinolot -vuosikirja 2022
Toim. Marjatta Kekkonen, Mika Gissler, Päivi Känkänen ja Anna-Maria Isola
Nuorisotutkimusseura
NTS erillisjulkaisuja
Vantaa 2022, 258 s.
Globaalin covid-19-pandemian leviäminen Suomeen helmikuussa 2020 järisytti suomalaista yhteiskuntaa ja kosketti kaikkia kansalaisia. Poikkeuksellinen nuoruus korona-aikaan Nuorten elinolot -vuosikirja 2022 kokoaa tutkimustietoa lasten, nuorten ja nuorten aikuisten kokemuksista koronasta. Julkaisu osallistuu keskusteluun siitä, miten väestön terveysturvallisuuden ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi asetetut koronasulut, kokoontumisrajoitukset ja lähikontaktien sääntely näkyivät nuorten osallisuuden kokemuksissa, sosiaalisissa suhteissa ja elinoloissa.

Vuosikirjan tilasto-osassa eritellään korona-ajan muutoksia nuorten käyttämissä palveluissa ja saamissa etuuksissa. Tutkimusartikkelit avaavat pandemiarajoitusten vaikutuksia lasten ja nuorten osallisuuteen, koulunkäyntiin, opiskeluun, harrastamiseen, vertaissuhteisiin, siirtymävaiheisiin, elämäntyytyväisyyteen ja psyykkiseen hyvinvointiin. Ensimmäistä kertaa Suomea koetelleiden pandemioiden historiassa tietoa nuorilta on päästy keräämään heti rajoitustoimien astuttua voimaan.

Nuorten itsensä kirjoittamissa näkökulmakirjoituksissa korostuvat aistien, tunteiden, pettymysten ja turhaumien, mutta myös empatian ja kiitollisuuden tunteet.

Nuorten elinolot -vuosikirja 2022 on 14. tutkimukseen perustuva ajankohtaiskatsaus nuorten elinoloista. Kirjan toimittamisesta on vastannut Terveyden ja hyvinvoinnin laitos yhteistyössä Nuorisotutkimusseuran ja Valtion nuorisoneuvoston kanssa.

Boken innehåller ett sammandrag på svenska.
Lisätietoja
ISBN 978-952-343-938-2
Kustantaja Nuorisotutkimusseura
Sarja NTS erillisjulkaisuja
Painovuosi 2022
Julkaisun kansi Pehmeäkantinen
Sidontatapa Nidottu
Kielet suomi, ruotsi
Tieteenalat Nuorisotutkimus
Tieteen puolesta sloganTieteen puolesta slogan
Copyright © Tieteellisten seurain valtuuskunta