Näkökulmia maahanmuuttaneiden poliittiseen osallistumiseen Suomessa

25,00 €
Varastossa
Vain 1 jäljellä
SKU
978-952-7399-23-1
Näkökulmia maahanmuuttaneiden poliittiseen osallistumiseen Suomessa
Toim. Pekka Kettunen
Siirtolaisuusinstituutti
Tutkimus 8
Turku 2022, 160 s.
Ulkomaalaistaustaisten henkilöiden osuus Suomen väestöstä on kasvamassa.

Ulkomaalaistaustaisten poliittinen osallistuminen ei ole yhtä aktiivista kuin suomalaistaustaisten. Tämä koskee erityisesti äänestämistä, mutta heijastuu oletettavasti myös erilaisten suoran demokratian välineiden käyttöön. Suhteellisen vähäinen osallistuminen voidaan nähdä ongelmana maahanmuuttaneiden näkyvyyden ja kuuluvuuden kannalta. Tämä tutkimusraportti käsittelee kysymystä laajasti.

Suorasta osallistumisesta on kirjassa esimerkkeinä Helsingin rautatientorin mielenosoitus, vapaaehtoistyöhön osallistuvien maahanmuuttaneiden käsitykset sekä maahanmuuttaneille suunnatut hankkeet. Kirjassa tarkastellaan myös maahanmuuttaneiden kotoutumista erityyppisissä kunnissa, äänestämistä sekä ehdokkaaksi asettumista vaaleissa.

Maahanmuuttaneiden poliittista osallistumista voidaan kehittää. Uusille tulijoille on tärkeää jakaa tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta ja politiikasta. Vastaavasti puolueiden ja yhdistysten on tärkeä huomata ulkomaalaistaustaiset ja tarjota mahdollisuuksia osallistumiseen. Viime kädessä maahanmuuttaneiden poliittisen osallistumisen kehittämisessä on kysymys suomalaisen yhteiskunnan avoimuudesta.
Lisätietoja
ISBN 978-952-7399-23-1
ISSN 2343-3493
Kustantaja Siirtolaisuusinstituutti
Sarja Tutkimus
Painovuosi 2022
Julkaisun kansi Pehmeäkantinen
Sidontatapa Nidottu
Kielet suomi
Tieteenalat Muuttoliike, Politiikan tutkimus, Siirtolaisuus, Vähemmistöt
Tieteen puolesta sloganTieteen puolesta slogan
Copyright © Tieteellisten seurain valtuuskunta