Moniääninen mies

15,00 €
Varastossa
SKU
978-951-39-3203-9
Moniääninen mies. Maskuliinisuuden kulttuurinen rakentuminen musiikissa
Toim. Kai Åberg & Lotta Skaffari
Suomen Etnomusikologinen Seura
Suomen Etnomusikologisen Seuran julkaisuja 17
Vaajakoski 2008, 276 s.
Moniääninen mies. Maskuliinisuuden kulttuurinen rakentuminen musiikissa avaa keskustelua mieheyden rakentumista äänimaailmassa. Nykykulttuurin tutkimuskeskuksen ja Suomen etnomusikologisen seuran yhteistyössä julkaisema artikkelikokoelma käsittelee mieheyttä moninaisesti. Rockin maskuliinisuudesta siirrytään romanien perinnemusiikin teemoihin. 1970-luvun Finnhitsien kautta tarkastellaan maskuliinisia parisuhdestrategioita Metsämökin tontusta Jerry Cottoniin. Katseen kohteena on niin lyyrinen maskuliinisuus ja psyykkinen vampyrismi Verenpisara-yhtyeen sanoituksissa kuin miesäänen käyttö suomalaisessa televisiomainonnassa. Ei-tanssiva mies musiikkivideoissa kohtaa tanssivan Antti Tuiskun ja maskuliinit perinteet toisensa Tuntematon sotilas-elokuvien musiikkivalinnoissa.

Teoksen artikkelit muodostavat moniäänisen, sukupuolittavaa toimintaa analysoivan kuvauksen, joka syventää tietämystä erilaisista ja eri tavoin rakentuvista mieheyden tavoista. Tällaisena se on myös enemmän kuin ajankohtainen, monitieteinen miestutkimuksen kommentti. Myöskään musiikki-ilmiöt eivät ole muusta maailmasta irrallisia, vaan syntyvät, elävät ja tulevat tulkituiksi kontekstissa.

Kirjoittajat: Antti Ville Kärjä, Turun yliopiston musiikkitieteen lehtori ja Tampereen yliopiston audiovisuaalisen mediamusiikin tutkimuksen dosentti Atte Oksanen, Tampereen yliopiston sosiaalipsykologian dosentti Lotta Skaffari, toiminnanjohtaja ja tanssintutkija Jarna Soilevuo Gronnero, Oslon yliopiston sosiaalipsykologian laitoksen tutkijatohtori Heikki Uimonen, Tampereen yliopiston Musiikintutkimuksen laitoksen tutkijatohtori Susanna Välimäki, Helsingin yliopiston musiikin ja äänellisen kulttuurin tutkija Kai Åberg, kontiolahtelainen tutkija ja muusikko.
Lisätietoja
ISBN 978-951-39-3203-9
ISSN 1457-6899
Kustantaja Suomen Etnomusikologinen Seura
Sarja Suomen Etnomusikologisen Seuran julkaisuja
Painovuosi 2008
Julkaisun kansi Pehmeäkantinen
Sidontatapa Nidottu
Kielet suomi
Tieteenalat Kulttuurintutkimus, Musiikki, Sukupuolentutkimus
Tieteen puolesta sloganTieteen puolesta slogan
Copyright © Tieteellisten seurain valtuuskunta