Mitä Jyväskylä tarkoittaa?

30,00 €
Varastossa
SKU
978-952-372-025-1
Mitä Jyväskylä tarkoittaa?. Nuorisotyön yhteisötietokirja
Toim. Tommi Hoikkala
Nuorisotutkimusseura
Nuorisotutkimusseura. Julkaisuja 234
Turku 2021, 446 s.
Nuorisotyön ammatillisen kentän toimijat pohtivat ja kuvaavat Mitä Jyväskylä tarkoittaa? -teoksessa omaa työtään. Ammattilaisten tekstit limittyvät nuorisotyön ja pedagogisen kentän tutkijoiden teksteihin.

Jyväskyläläisen ja keskisuomalaisen nuorisotyön lähihistoria on murrostarina. Tarinan eteenpäin vievä voima muodostuu alueellisen tilatyön ja kohdennetun nuorisotyön ristiriidasta. Tarina kertoo myös, mikä on yhteistä ja kenties tärkeintä nuorisotyössä: nuoren kohtaaminen.

Mitä Jyväskylä tarkoittaa? Nuorisotyön yhteisötietokirja vetää yhteen hitaasti sykkineen, mutta omintakeisen The Meaning of Jyväskylä (MoJ) Youth work practices in the Middle Finland -hankkeen (2015-2021). Se oli Jyväskylän nuorisopalvelujen ja Nuorisotutkimusverkoston yhteistyöhanke, joka perustui kenttätyöhön ja tutkijoiden osallistumiseen paikallisen nuorisotyön käytäntöihin. Tutkijat myötäilivät kentän toimijoiden omia prosesseja niin, että toimijat voisivat itse pysähtyä työnsä äärelle ja sanoittaa sitä yhdessä toistensa kanssa.

Kirja on suunnattu kaikille nuorista ja nuorisotyöstä kiinnostuneille. Se myös avautuu opiskelun ja oman pedagogisen työn tutkimisen materiaaliksi, ajatusten ja ideoiden kuvittelun ja uusien näkökulmien yhteisen etsimisen välineeksi.
Lisätietoja
ISBN 978-952-372-025-1
ISSN 1799-9219
Kustantaja Nuorisotutkimusseura
Sarja Nuorisotutkimusseura. Julkaisuja
Painovuosi 2021
Julkaisun kansi Pehmeäkantinen
Sidontatapa Nidottu
Kielet suomi
Tieteenalat Kasvatustiede, Nuorisotutkimus
Tieteen puolesta sloganTieteen puolesta slogan
Copyright © Tieteellisten seurain valtuuskunta