Mikael Agricola, Turku ja Suomi

34,00 €
Varastossa
SKU
978-952-94-7922-1
Mikael Agricola, Turku ja Suomi
Toim. Kaisa Häkkinen ja Tanja Toropainen
Mikael Agricola -seura
Mikael Agricola -seuran julkaisuja 1
Keuruu 2023, 272 s.
Mikael Agricola tunnetaan suomen kirjakielen perustajana, luterilaisena reformaattorina ja Uuden testamentin suomentajana. Hän teki elämäntyönsä Suomen Turussa, ensin piispan sihteerinä, sitten koulumestarina ja lopulta piispana. Tämä kirja esittelee monipuolisesti Agricolan elämäntyötä, Agricolan ajan Turkua ja Agricolaa koskevaa uutta tutkimusta.

Kirjan julkaisee Mikael Agricola -seura. Se on tieteellinen seura, joka perustettiin vuonna 2006 edistämään ja tukemaan Agricolaa koskevaa tutkimusta ja tekemään tunnetuksi Agricolan elämäntyötä ja sen merkitystä. Tämän kirjan kirjoittajat ovat seuran piirissä toimivia asiantuntijoita. Kirjan artikkelit perustuvat seuran kokouksissa ja seminaareissa pidettyihin esitelmiin.

Mikael Agricola-seuran toimintaan kuuluu olennaisena osana retkeily Agricolan jalanjäljillä sekä Suomessa että ulkomailla. Osa tämän kirjan kuvista on seuran retkillä otettuja valokuvia. Takakannen kuvassa joukko seuran jäseniä Wittenbergin yliopiston sisäpihalla kuuntelemassa Juhani Holman opastusta. Yliopiston seinään on kiinnitetty tunnetuista opiskelijoista kertovia kylttejä.
Lisätietoja
ISBN 978-952-94-7922-1
Kustantaja Mikael Agricola -seura
Sarja Mikael Agricola -seuran julkaisuja
Painovuosi 2023
Julkaisun kansi Pehmeäkantinen
Sidontatapa Nidottu
Kielet suomi
Tieteenalat Historia, Kirjallisuudentutkimus, Kirkkohistoria
Tieteen puolesta sloganTieteen puolesta slogan
Copyright © Tieteellisten seurain valtuuskunta