Kuka valmisti Adam Smithin päivällisen?

29,00 €
Varastossa
SKU
978-952-7189-41-2
Marçal, Katrine
Kuka valmisti Adam Smithin päivällisen? Tarina naisista ja taloudesta
Eurooppalaisen filosofian seura
niin & näin -kirjat 124
Tallinna 2021, 173 s.
Ensin totuttiin ajattelemaan, että ihmisen taloudellinen toiminta pyrkii aina oman edun tavoittelemiseen. Mutta omaa etuaan ajava yksilö ei tyytynyt pysyttelemään talouden piirissä vaan tunkeutui myös ajattelun ja ihmissuhteiden perusyksiköksi. Ennen pitkää koko elämää alettiin vähitellen tarkastella itsekkäiden intressien ja omanvoitonpyynnin temmellyskenttänä.

Aikaan saatiin silmäpuoli maailmankuva. Kun itsekkyyttä lakataan pitämästä itsestäänselvyytenä, maailma alkaa näyttää vallan toisenlaiselta. Kuka valmisti Adam Smithin päivällisen? selvittää, mitä kaikkea yksilön itsekkyyteen luottavalta ajattelulta jää huomaamatta.

Teos on palkittu essee siitä, millaista tuhoa naisen syrjäyttäminen ja itsekkyyden pitäminen itsestäänselvyytenä on taloudessa ja sosiaalisissa suhteissa saanut aikaan. Samalla se tutkii millainen ajattelutapa antaisi tilaa itsekkyyttä monipuolisemmille toiminnan pontimille.

Katrine Marçal (s. 1983) on ruotsalainen lehtinainen ja kirjailija. Vuonna 2013 Kuka valmisti Adam Smithin päivällisen? sai Dagens Nyheter -lehden Lagercrantzen-kriitikkopalkinnon.
Lisätietoja
ISBN 978-952-7189-41-2
Kustantaja Eurooppalaisen filosofian seura
Sarja niin & näin -kirjat
Painovuosi 2021
Julkaisun kansi Pehmeäkantinen
Sidontatapa Nidottu
Kielet suomi
Tieteenalat Filosofia
Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa arvosteluja. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili
Tieteen puolesta sloganTieteen puolesta slogan
Copyright © Tieteellisten seurain valtuuskunta