Kohti vapautta

18,90 €
Varastossa
SKU
978-952-7559-01-7
Laato, Anni Maria
Kohti vapautta. Varhaiskristillisiä tulkintoja vapaudesta, unista ja maailmankuvista
Suomen patristinen seura ry
Studia Patristica Fennica 21
Turku 2023, 211 s.
Antiikissa ymmärrettiin, että ulkoinen vapaus ja sisäinen vapaus ovat eri asioita, ja että ulkoisesti vapaa ihminen voi kuitenkin olla sisäisesti monien asioiden kahlitsema. Jo ennen kristinuskon aikaa filosofit antoivat ohjeita niille, jotka halusivat päästä vapaaksi huolista, peloista, suuttumisesta ja muista elämää rajoittavista asioista. Kristityt teologiat tunsivat hyvin oman aikansa ajattelua ja käyttivät sitä, mutta toivat siihen myös radikaalisti uutta. He katsoivat, että kristityn sisäisen vapauden perusta on Jumalassa, joka on täydellisen vapaa. Kristityksi kääntymisen yhteydessä tapahtuva sisäinen vapautuminen on kyllä todellista, mutta ei vielä lopullista.

Teoksen ensimmäisen osan vertaisarvioidut artikkelit käsittelevät vapautta ja unia sekä Jumalan ja ihmisen luontoa varhaiskristillisessä teologiassa. Toisen osan esseissä käsitellään Clemens Aleksandrialaisen ajatuksia vapauteen tyyntymisestä, Gregorius Suuren luontometaforia sekä keskiajan armenialaisen maailmankuvan holismia.

Kirjoittajina ovat professori Serafim Seppälä, dosentti Anni Maria Laato, dosentti Jesse Keskiaho, TT Harri Huovinen, TT Miikka Anttila, TT Joona Salminen ja väitöskirjatutkija Tomi Ferm.
Lisätietoja
ISBN 978-952-7559-01-7
ISSN 2341-7447
Kustantaja Suomen patristinen seura ry
Sarja Studia Patristica Fennica
Painovuosi 2023
Julkaisun kansi Pehmeäkantinen
Sidontatapa Nidottu
Kielet suomi
Tieteenalat Kirkkohistoria, Teologia, Uskontotiede
Tieteen puolesta sloganTieteen puolesta slogan
Copyright © Tieteellisten seurain valtuuskunta