Kirjailijapoetiikat

34,00 €
Varastossa
SKU
978-951-858-864-4
Kirjailijapoetiikat. Poetiikan näkökulmia kirjailijoiden tuotantoon
Toim. Saija Isomaa, Samuli Björninen, Mari Hatavara, Nanny Jolma
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1492
Turenki 2024, 428 s.
Millaisia vaiheita Minna Canthin tuotannossa on, ja miten Cheekin rap rakentuu? Millä tavoilla ruotsalainen Jonas Hassen Khemiri esittää maahanmuuttajayhteisöjä, ja kuinka antiikin myyttejä hyödynnetään Nobel-palkitun yhdysvaltalaisen Louise Glückin runoudessa?

Kirjailijapoetiikat esittelee kirjailijapoetiikan tutkimussuuntauksen ja analysoi useiden kotimaisten ja ulkomaisten klassikkokirjailijoiden poetiikkaa 1800-luvulta 2020-luvulle. Kirjailijoiden tuotantojen ominaispiirteitä on tutkittu kirjallisuustieteessä 1900-luvun alusta lähtien, mutta tutkimussuuntaa ei ole aiemmin nimetty eikä siitä juuri ole käyty teoreettista keskustelua. Lukijan kannalta kirjailijan tekemät poeettiset valinnnat ovat olennaisia, sillä ne määrittävät keskeisesti lukukokemusta. Tunnistettava kirjailijapoetiikka koukuttaa ja saa lukijan palaamaan saman kirjailijan teosten pariin yhä uudelleen.

Kokoomateos palvelee niin kirjallisuuden harrastajia kuin yliopistojen kirjallisuudenopetusta ja tarjoaa tieteellistä ja yleissivistävää tietoa kirjailijoista sekä kirjallisuuden historiasta.
Lisätietoja
ISBN 978-951-858-864-4
ISSN 0355-1768
Kustantaja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia
Painovuosi 2024
Julkaisun kansi Pehmeäkantinen
Sidontatapa Nidottu
Kielet suomi
Tieteenalat Kirjallisuudentutkimus
Tieteen puolesta sloganTieteen puolesta slogan
Copyright © Tieteellisten seurain valtuuskunta