Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttäjäkokemustasi. Noudattaaksemme uutta sähköisen viestinnän yksityisyysdirektiiviä, meidän täytyy pyytää sinulta lupaa evästeiden asettamiseen. Lue lisää.
Kiltatupia, krouveja ja kahviloita
Special Price
28,00 €
Normaali hinta
35,00 €
Varastossa
Vain 1 jäljellä
SKU
978-952-7045-27-5
Kiltatupia, krouveja ja kahviloita. Turun ravintolaelämän historia 1300-1827
Toim. Topi Artukka, Kirsi Salonen ja Panu Savolainen
Turun Historiallinen Yhdistys
Turun Historiallinen Arkisto 75
Keuruu 2024, 165 s.
Toim. Topi Artukka, Kirsi Salonen ja Panu Savolainen
Turun Historiallinen Yhdistys
Turun Historiallinen Arkisto 75
Keuruu 2024, 165 s.
Millaisissa tiloissa keskiajan Turussa kestitettiin vieraita ja milloin ensimmäiset kahvilat perustettiin Aurajoen varrelle? Millaisia ruokia ja juomia turkulaiset nauttivat ja milloin ravintoloissa alettiin tarjoilla pöytiin?
Näihin ja moniin muihin makuhermoja kutkuttaviin kysymyksiin tarjoaa vastauksen Kiltatupia, krouveja ja kahviloita. Turun ravintolaelämän historia 1300-1827. Teos tarkastelee Turun ja samalla myös Suomen ravintolaelämän kehitystä keskiajalta 1800-luvulle asti, jolloin moderni eurooppalainen ravintolakulttuuri alkoi näkyä Turussa.
Kiltatupia, krouveja ja kahviloita -teos piirtää kattavan kuvan ravintolaelämän kehityksestä Turussa. Teos sisältää monipuolista tietoa kaupungin ihmisistä, rakennuksista ja materiaalisesta kulttuurista sekä syömisen ja juomisen yhteisöllisistä merkityksistä.
Teoksen tekijät ovat ansioituneita historiantutkijoita, jotka ovat tutkineet niin Turun historian kuin ravintolaelämän ilmiöitä monissa aiemmissa julkaisuissaan. Kiltatupia, krouveja ja kahviloita -teoksen ovat kirjoittaneet arkeologi Ilari Aalto sekä historioitsijat Topi Artukka, Kirsi Salonen, Panu Savolainen, Veli Pekka Toropainen ja Mari Välimäki.
Näihin ja moniin muihin makuhermoja kutkuttaviin kysymyksiin tarjoaa vastauksen Kiltatupia, krouveja ja kahviloita. Turun ravintolaelämän historia 1300-1827. Teos tarkastelee Turun ja samalla myös Suomen ravintolaelämän kehitystä keskiajalta 1800-luvulle asti, jolloin moderni eurooppalainen ravintolakulttuuri alkoi näkyä Turussa.
Kiltatupia, krouveja ja kahviloita -teos piirtää kattavan kuvan ravintolaelämän kehityksestä Turussa. Teos sisältää monipuolista tietoa kaupungin ihmisistä, rakennuksista ja materiaalisesta kulttuurista sekä syömisen ja juomisen yhteisöllisistä merkityksistä.
Teoksen tekijät ovat ansioituneita historiantutkijoita, jotka ovat tutkineet niin Turun historian kuin ravintolaelämän ilmiöitä monissa aiemmissa julkaisuissaan. Kiltatupia, krouveja ja kahviloita -teoksen ovat kirjoittaneet arkeologi Ilari Aalto sekä historioitsijat Topi Artukka, Kirsi Salonen, Panu Savolainen, Veli Pekka Toropainen ja Mari Välimäki.
ISBN | 978-952-7045-27-5 |
---|---|
ISSN | 0085-7440 |
Kustantaja | Turun Historiallinen Yhdistys |
Sarja | Turun Historiallinen Arkisto |
Painovuosi | 2024 |
Julkaisun kansi | Kovakantinen |
Sidontatapa | Sidottu |
Kielet | suomi |
Tieteenalat | Historia, Ruokakulttuuri |