Kestävää tekoa

28,00 €
Varastossa
SKU
978-952-372-032-9
Kestävää tekoa – nuorisobarometri 2021
Toim. Tomi Kiilakoski
Nuorisotutkimusseura
Nuorisotutkimusseura. Julkaisuja 237
s.l. 2022, 210 s.
Nuorten ilmastoliike on herättänyt huomiota ja näkynyt kaduilla ja vallan saleissa. Nuorten ilmastohuoli on huolestuttanut aikuisyhteiskuntaa. Vuoden 2021 Nuorisobarometri luo ensimmäisen kokonaisesityksen kestävästä kehityksestä ja ympäristöstä nuorten näkökulmasta.

Teoksessa kuvataan, mistä nuoret saavat ympäristöä koskevaa tietoa, millaisia tunteita ilmastonmuutos herättää, mitä kulutusvalintoja he ovat tehneet sekä mitä asioita he pitävät tärkeinä ilmasto-ongelmien ratkaisemisessa.

Harva nuori on kestävän kehityksen suhteen välinpitämätön, mutta nuorten välillä on eroja. Millaiset nuoret pitävät ilmastolakkoa ja suoraa toimintaa tehokkaana vaikuttamisena? Mitä mieltä nuoret ovat talouskasvun välttämättömyydestä? Miten nuoret kokevat luonnon monimuotoisuuden tärkeyden?

Nuorisobarometri on vuodesta 1994 lähtien vuosittain toteutettu 15–29-vuotiaiden Suomessa asuvien nuorten arvoja ja asenteita monipuolisesti valaiseva tutkimussarja.

Tieteelliset artikkelit:

Panu Pihkala, Julia Sangervo & Kirsti M. Jylhä, Nuorten ilmastoahdistus ja ympäristötunteet; Kari Saari & Katja Lötjönen, Mitkä keinot vaikuttavat ympäristö- ja ilmastoasioissa? Nuorten vaikuttamiskeinojen orientaatiotyypit ja niiden erityispiirteet; Malin Fransberg, Päivi Honkatukia, Arla Selin & Mari Pienimäki, Tytöt ja pojat ympäristötoimijoina - ekofeministisiä ja intersektionaalisia tulkintoja; Tuure Tammi & Pauliina Rautio, Kysymmekö oikeita kysymyksiä? Lyhyt johdanto yleisen ihmisen seikkailuihin nuorisobarometrissa ja maailmassa, joka meiltä jää; Tuuli Hirvilammi, Sofia Laine & Satu Ojala, Ekososiaaliset, talousmyönteiset ja vastustajat. Nuortenjakolinjat suhteessa kestävän kehityksen tavoitteisiin.
Lisätietoja
ISBN 978-952-372-032-9
ISSN 1799-9219
Kustantaja Nuorisotutkimusseura
Sarja Nuorisotutkimusseura. Julkaisuja
Painovuosi 2022
Julkaisun kansi Pehmeäkantinen
Sidontatapa Nidottu
Kielet suomi
Tieteenalat Nuorisotutkimus, Ympäristöntutkimus
Tieteen puolesta sloganTieteen puolesta slogan
Copyright © Tieteellisten seurain valtuuskunta