Ilmoitus, kirkko ja etiikka

24,00 €
Varastossa
SKU
978-952-7272-06-0
Karttunen, Tomi
Ilmoitus, kirkko ja etiikka. Dietrich Bonhoefferin teologia
Suomalainen Teologinen Kirjallisuusseura
Suomalaisen Teologisen Kirjallisuusseuran julkaisuja 293
Vaasa 2020, 289 s.
Dietrich Bonhoeffer (1906–1945) kuuluu 1900-luvun merkittävimpiin luterilaisiin ja ekumeenisiin teologeihin. Häntä on pidetty ehkä huomattavimpana Martti Lutherin teologian tulkitsijana ja päivittäjänä modernilla ajalla. Bonhoefferin vaikutus säteilee edelleen niin kirkkojen elämään kuin yhteiskunnalliseen keskusteluun eri puolilla maailmaa.

Tämä tutkimus on ensimmäinen suomenkielinen Bonhoefferin teologian ja elämäntyön kokonaisesitys. Tutkimusta ohjaa kysymys millainen merkitys Bonhoefferin ajattelulla on tänään. Kirja tutustuttaa paitsi modernin teologian keskeisiin aiheisiin myös ajankohtaisiin teologiaa ja etiikkaa koskeviin teemoihin. Aiheina ovat uskontojen ja ideologioiden kohtaaminen, yksilöä kunnioittavan yhteisöllisyyden etsintä ja kirkon tehtävän hahmottaminen ajan haasteiden ristipaineessa.

Dosentti Tomi Karttunen on Bonhoefferistä väitellyt teologi, joka työskentelee Suomen ev.lut. kirkon Kirkkohallituksen ulkoasiain osastossa ekumenian ja teologian johtavana asiantuntijana.
Lisätietoja
ISBN 978-952-7272-06-0
ISSN 0356-9349
Kustantaja Suomalainen Teologinen Kirjallisuusseura
Sarja Suomalaisen Teologisen Kirjallisuusseuran julkaisuja
Painovuosi 2020
Julkaisun kansi Pehmeäkantinen
Sidontatapa Nidottu
Kielet suomi
Tieteenalat Henkilöhistoria, Teologia, Uskontotiede
Tieteen puolesta sloganTieteen puolesta slogan
Copyright © Tieteellisten seurain valtuuskunta