Historiska recept i urval

20,00 €
Varastossa
SKU
978-951-583-595-6
Historiska recept i urval
Utg. Maren Jonasson
Svenska litteratursällskapet i Finland
SLS Varia 16
Helsingfors 2023, 125 s.
Historiska recept i urval tar dig på en kulinarisk resa flera hundra år bakåt i tiden. Varför tog man fyrtio ägg till en mandeltårta? Hur såg det påhittiga matfusket ut? Testa själv genom att experimentera med råvaror, kryddor och otippade smakkombinationer!

Boken innehåller 111 recept på inläggningar, puddingar, kakor, pastejer, fisk, skaldjur, kött, rotfrukter och drycker. Dessutom ingår huskurer och råd om färgning och fläckborttagning. De sex receptsamlingarna har varit i flitig användning hos adelssläkter och i högreståndshem i Sverige och Finland mellan 1720 och 1850.

Med inledning av Richard Tellström, docent i måltidskunskap, och illustrationer av SaraMara.
Lisätietoja
ISBN 978-951-583-595-6
Kustantaja Svenska litteratursällskapet i Finland
Sarja SLS Varia
Painovuosi 2023
Julkaisun kansi Kovakantinen
Sidontatapa Sidottu
Kielet ruotsi
Tieteenalat Historia, Kulttuurihistoria, Kulttuurintutkimus
Tieteen puolesta sloganTieteen puolesta slogan
Copyright © Tieteellisten seurain valtuuskunta