Haluatko historiankirjoittajaksi?

26,00 €
Varastossa
SKU
978-951-746-410-9
Lappalainen, Jussi
Haluatko historiankirjoittajaksi?
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 895
Turenki 2021, 2.p., 203 s.
Haluatko historiankirjoittajaksi on käytännön työtapaopas historian tutkimusta aloittaville, niitä vasta suunnitteleville sekä harrastajatutkijoille. Kirja kuljettaa lukijansa havainnollisesti tutkimusidean synnystä aina valmiin tekstin julkaisemiseen saakka ja opettaa kädestä pitäen tietokoneen mahdollisimman monipuolista hyödyntämistä historiankirjoittamisen prosessin eri vaiheissa. Kirjasta henkii sanoma sekä historiantutkimuksen vaativuudesta että sen hauskuudesta.

Kirja ei juurikaan 'taivastele' teorioilla, vaan pitää koko ajan jalat tiukasti maan pinnalla. Se painottaa huolellista suunnittelua, kysymyksenasettelua ja ajatustyötä. Siinä ovat myös yksinkertaiset perusohjeet aineistojen matemaattisesta käsittelystä ja niiden havainnollistamisesta diagrammein ja kartoin. Erityisesti kirja korostaa kirjoittamisen ja kielen tärkeyttä historian tutkimustyön kaikissa vaiheissa.

Kirjan tekijän, emeritusprofessori Jussi T. Lappalaisen taustalla on monikymmenvuotinen työ tutkijana ja yliopistonopettajana, mutta myös kokemusta sanomalehden ja kustannusliikkeen toimittajana. Hänen asiantuntemuksellaan tätä kirjaa ei ole ollut tarvetta kirjoittaa otsa syvässä tieteen rypyssä. Vankan ja käytännönläheisen tietopaketin lisäksi kirja tarjoaa paikoin riemastuttavan hauskan lukukokemuksen.
Lisätietoja
ISBN 978-951-746-410-9
ISSN 0355-1768
Kustantaja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia
Painovuosi 2021
Julkaisun kansi Pehmeäkantinen
Sidontatapa Nidottu
Kielet suomi
Tieteenalat Filosofia, Historia, Kielentutkimus, Kirjallisuudentutkimus
Tieteen puolesta sloganTieteen puolesta slogan
Copyright © Tieteellisten seurain valtuuskunta