Glitchfeminismi

28,00 €
Varastossa
SKU
978-952-7093-38-2
Russell, Legacy
Glitchfeminismi. Manifesti
Tutkijaliitto ry
Paradeigma
Tallinna 2022, 247 s.
Yhä useampi löytää oman identiteettinsä ja kokee poliittisen herätyksen internetin keskustelualustoilla. Digitaaliset alustat tarjoavat ainutlaatuisia feministisen toiminnan ja yhteisöllisyyden mahdollisuuksia, jotka leviävät myös toimintaan AFK, away from keyboard.

Glitchfeminismi — Manifesti on näppäimistön äärellä varttuneen intohimoinen manifesti, joka löytää yhteiskunnallista kumousvoimaa internetyhteisöjen toimintakulttuureista. Kirjailija ja kuraattori Legacy Russell pyrkii aktivoimaan tämän kumousvoiman kehottamalla jokaista toimimaan internetin algoritmeja vastaan — glitchaamaan koko systeemin. Glitch on yllättävä vapauden tila, oikosulku ja häiriö.

Teos pohjaa Russellin kokemuksiin Mustana queer-nuorena internetissä, ja avautuu siitä moniin suuntiin luodenuudenlaista, emansipatorista tilaa sukupuolen, kehon ja teknologian murtumakohtiin.

Digitaalisen ja niin sanotun tosielämän kahtiajaon hylkäävä Glitchfeminismi avaa feminististä keskustelua, toimintaa ja taidetta uusiin suuntiin. Teknologia, keho, sukupuoli ja identiteetti eivät enää ole entisellään.
Lisätietoja
ISBN 978-952-7093-38-2
Kustantaja Tutkijaliitto ry
Sarja Tutkijaliiton kirjat
Painovuosi 2022
Julkaisun kansi Pehmeäkantinen
Sidontatapa Nidottu
Kielet suomi
Tieteenalat Filosofia, Naistutkimus, Politiikan tutkimus, Yhteiskuntahistoria
Tieteen puolesta sloganTieteen puolesta slogan
Copyright © Tieteellisten seurain valtuuskunta