Eläketietokirja

42,00 €
Varastossa
SKU
978-951-858-503-2
Eläketietokirja
Toim. Suvi Ritola ja Niko Väänänen
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Kirjokansi 351
Tallinna 2023, 164 s.
Kuka maksaa eläkkeeni? Kuinka paljon saan eläkettä? Kestääkö järjestelmä tulevaisuuteen, kun väestö ikääntyy? Kuka eläkkeistä päättää?

Eläkkeet koskettavat meistä jokaista, ensin järjestelmän rahoittajana ja myöhemmin etuudensaajana. Eläketietokirja selvittää, miten eläke määräytyy, miten eläkejärjestelmää hallinnoidaan, miten eläkkeet rahoitetaan ja kuinka eläkevarojamme sijoitetaan.

Kirja käy läpi Suomen eläkejärjestelmän syntyvaiheet ja valottaa päätöksenteon ja eläkeuudistusten taustoja. Teos kokoaa järjestelmän nykytilaa koskevia arvioita ja peilaa Suomen ratkaisuja muihin maihin.

Suomen eläkejärjestelmä on poliittisen taistelun tuotos, josta on vuosikymmenten saatossa kasvanut merkittävä sukupolvien välinen instituutio. Nykyisin eläkkeet ovat hyvinvointivaltion suurin yksittäinen menoerä. Työeläkelaitoksissa sijoitusvarallisuutta on lähes vuotuisen bruttokansantuotteen verran.

Kirja sopii asiantuntijoille, päättäjille ja opiskelijoille sekä kaikille omasta eläkkeestään ja yhteiskunnasta kiinnostuneille. Sen ovat toimittaneet Eläketurvakeskuksen erityisasiantuntijat Niko Väänänen ja Suvi Ritola. Teosta on ollut kirjoittamassa eläkeasiantuntijoista koostuva työryhmä.
Lisätietoja
ISBN 978-951-858-503-2
ISSN 2323-7392
Kustantaja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja Kirjokansi
Painovuosi 2023
Julkaisun kansi Pehmeäkantinen
Sidontatapa Nidottu
Kielet suomi
Tieteenalat Politiikan tutkimus, Sosiaalipolitiikka, Yhteiskuntahistoria
Tieteen puolesta sloganTieteen puolesta slogan
Copyright © Tieteellisten seurain valtuuskunta