Einsteinin perintö

32,00 €
Varastossa
SKU
978-952-5985-99-3
Oja, Heikki
Einsteinin perintö. Mitä Albert Einstein ennusti oikein – ja mitä väärin
Tähtitieteellinen yhdistys Ursa
Ursan julkaisuja 172
s.l. 2021, 223 s.
Albert Einstein oli outo ilmestys 1900-luvun alun fyysikoiden joukossa. Nuori patenttitoimiston virkailija tuli tuntemattomuudesta vauhdilla mukaan akateemisten tutkijoiden eturiviin. Hän kehitti uskomattoman nopeassa tahdissa uuden idean toisensa jälkeen ja esitti käänteentekeviä muutoksia sen ajan fysiikkaan lähinnä omien ajatuskokeittensa perusteella.

Einsteinin suhteellisuusteoria on ollut paras selitys maailman suuren mittakaavan rakenteille runsaan sadan vuoden ajan. Se on myös arkielämässämme tärkeä esimerkiksi kännyköiden gps-paikannuksen kautta. Einstein julkaisi monia muitakin teorioita, ja hänen suuhunsa on pantu monenlaisia asioita. Heikki Oja selvittää, mitä Einstein on todellisuudessa kirjoittanut alkuperäisissä artikkeleissaan ja onko Einsteinin ennustuksia pystytty havainnoilla varmistamaan.

Kirjassa käydään läpi Einsteinin teorioiden tunnetuimpia ilmiöitä yksi kerrallaan. Luku alkaa keskeisellä lainauksella Einsteinin kirjoituksista, minkä jälkeen käsitellään kyseisen ilmiön teoriaa ja ennustusten toteutumista. Kirja sisältää noin neljäkymmentä hänen esittämäänsä teoriaa. Kuinka monessa Einstein oli oikeassa?

Professori Heikki Oja on tähtitieteilijä ja palkittu tietokirjailija.
Lisätietoja
ISBN 978-952-5985-99-3
ISSN 0357-7937
Kustantaja Tähtitieteellinen yhdistys Ursa
Sarja Ursan julkaisuja
Painovuosi 2021
Julkaisun kansi Kovakantinen
Sidontatapa Sidottu
Kielet suomi
Tieteenalat Fysiikka, Tiede, Varia
Tieteen puolesta sloganTieteen puolesta slogan
Copyright © Tieteellisten seurain valtuuskunta