Dekoloniaalinen feminismi

29,00 €
Varastossa
SKU
978-952-7093-50-4
Vergès , Françoise
Dekoloniaalinen feminismi
Suom. Anna Tuomikoski
Tutkijaliitto ry
Tutkijaliiton kirjat
Tallinna 2024, 144 s.
Kuinka feminismistä oikein on tullut hajuton ja mauton osa uusliberaalia yhteiskuntaa ja markkinataloutta? Kuinka rasistinen ja islamofobinen äärioikeisto on onnistunut kaappaamaan naisten oikeudet lyömäaseekseen? Kuinka ottaa feminismi takaisin ja herättää sen kumouksellinen voima jälleen eloon?

Tutkija ja aktivisti Françoise Vergès paaluttaa pamfletissaan dekoloniaalisen feminismin suuntaviivat ammentaen rasismin, seksismin ja kolonialismin vastaisten kamppailujen historiasta. Teos näyttää, mikä kaikki valkoisessa ja keskiluokkaisessa feminismissä menee pieleen ja kuinka sen historia kietoutuu kolonialistiseen menneisyyteen. Samalla käy selväksi, kuinka tuon menneisyyden unohtaminen mahdollistaa feminismin käyttämisen myös koloniaalisen nykyisyytemme uusintamiseen.

Dekoloniaalinen feminismi on ohittamatonta lukemista kaikille, jotka etsivät tapoja kamppailla sukupuolittuneeseen ja rodulliseen eriarvoisuuteen nojaavaa maailmanjärjestystä vastaan. Se kutsuu etsimään feminismin radikaalia muutosvoimaa utooppisesta kuvittelukyvystä ja todellisesta solidaarisuudesta.
Lisätietoja
ISBN 978-952-7093-50-4
Kustantaja Tutkijaliitto ry
Sarja Tutkijaliiton kirjat
Painovuosi 2024
Julkaisun kansi Pehmeäkantinen
Sidontatapa Nidottu
Kielet suomi
Tieteenalat Filosofia
Tieteen puolesta sloganTieteen puolesta slogan
Copyright © Tieteellisten seurain valtuuskunta