Breathe - Niinku hengitä

21,00 €
Varastossa
SKU
978-951-858-540-7
Orenius, Melanie & Porola, Laura & Donner, Ulla
Breathe - Niinku hengitä
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Kirjokansi 365
Riika 2024, 103 s.
Miten taidemuseossa (tai maailmassa ylipäätään) kuuluisi olla? Ja miksi taide on niin outoa? Entä jos ei tajua mitään?

Lumi ja Niki, 14 vuotta ja best friends forever, lähtevät Helsinkiin. Matkan pääroolissa on, tietenkin, päiväksi pois pääseminen ”Pierulasta”, mutta myös Lumin serkun teos, joka on valittu (!!!) mukaan ison taidemuseon näyttelyyn. Serkku ei vaan ole suostunut kertomaan, miltä teos näyttää.

Taidemuseo ei olekaan ihan sitä, mitä Niki ja Lumi olivat ajatelleet. Mitä ysiluokan Futis-Alfa tekee siellä? Mitä tapahtuu, jos museossa ottaa päikkärit? Löytävätkö Lumi ja Niki ikinä serkun teosta maailmanlopun hevosten ja kummallisten performanssien keskeltä?

Breathe - niinku hengitä -sarjakuvakirjassa pohditaan, miltä aikuisten museomaailma näyttää nuoren silmin. Ennen kaikkea se kuitenkin kertoo siitä, miten tärkeää on jakaa parhaan kaverin kanssa innostumiset, pettymykset, ahdistuksen tunteet ja tietenkin sipsipussi.

Kirjan kirjoittajat Melanie Orenius ja Laura Porola ovat kuvataidekasvattajia Amos Rexin taidemuseossa. Museon kävijöiden ja työntekijöiden aidoista kohtaamisista inspiroituneet hetket heräävät eloon Ulla Donnerin kuvittamana.
Lisätietoja
ISBN 978-951-858-540-7
ISSN 2323-7392
Kustantaja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja Kirjokansi
Painovuosi 2024
Julkaisun kansi Pehmeäkantinen
Sidontatapa Nidottu
Kielet suomi
Tieteenalat Kulttuurintutkimus, Taidehistoria, Varia
Tieteen puolesta sloganTieteen puolesta slogan
Copyright © Tieteellisten seurain valtuuskunta