Virtuaalinen kotiseutu

€25.00
In stock
SKU
978-951-858-219-2
Virtuaalinen kotiseutu
Toim. Sulevi Riukulehto ja Ari Haasio
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Tietolipas 266
Turenki 2020, 235 s.
Arkikokemuksen muuttuessa myös ihmisten käsitys omasta kotoisuuden piiristä on saanut uusia sisältöjä. Internet on uusi kotoisuuden osa-alue. Monelle se on kuin yksi koti. Siellä kulutetaan vapaa-aikaa, tavataan ystäviä ja viihdytään. Se on myös työympäristö. Verkon foorumit ja sosiaalisen median palvelut ovat olemukseltaan virtuaalisia; ne eivät ole olemassa samalla tavoin kuin käsin kosketeltava elämisympäristö. Silti ne ovat elinpiirimme olennainen osa. Etenkin nuorille verkon palvelut ovat tärkeä osa elämää. Internetissä on tärkeitä paikkoja, siellä tapahtuu kiinnostavia asioita, ja siellä kulutetaan mielellään aikaa. Se on virtuaalinen kotiseutu.

Tässä teoksessa yhdeksän suomalaista tutkijaa eri tieteenaloilta pohtii virtuaalisen kotiseudun ja internetin merkitystä ihmisten arjessa. Miten kotiseutu menee ja viedään verkkoon? Miten kotoisuuden kokemus täydentyy ja syntyy verkossa?

Virtuaalisen kotiseudun kokemusta tarkastellaan ulkosuomalaisuuden ja monipaikkaisuuden, digitaalisten kartta-aineistojen, pelimaailmojen, äänimaisemien ja äänitearkistojen näkökulmista perinteistä yhdistys- ja museotoimintaa unohtamatta.
More Information
ISBN 978-951-858-219-2
ISSN 0562-6129
Publisher Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Series Tietolipas
Published (year) 2020
Cover Softcover
Type of Binding Softcover binding
Languages finnish
Disciplines Cultural Studies, Sosiology, Technical Science
for scinece logo.for scinece logo.
Copyright © The Federation of Finnish Learned Societies